Madonna és az ABBA szövetsége

Vágólapra másolva!
Madonna újra a csúcsra tör, és ehhez nem kisebb segítőtársat választott, mint minden idők egyik legsikeresebb zenekara, az ABBA egyik régi slágerét. A Gimme Gimme Gimme-ből vett hangmintára épülő Hung Up újra a klubokat és a diszkókat célozza meg, és Magyarországon csak a Zeneáruházból vehető meg megjelenés előtt. Sőt, meg is hallgatható csütörtök délután 4-től péntek délután 4-ig az [origo]-n!
Vágólapra másolva!

1979-ben a sikerei csúcsán levő ABBA sokadik világslágere volt a Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight): a brit listán például a harmadik helyig jutott. Ugyanebben az időben a 21 éves Madonna Louise Veronica Ciccone még csak álmodozhatott valami hasonlóról, miközben kénytelen volt modellként meztelenül pózolni fényképeken, hogy valami jövedelemhez jusson. Most már Madonna néven arra készül, hogy újra a világ legnépszerűbb énekesnője legyen, és ehhez éppen a svéd négyest hívja segítségül.

A 47 éves énekesnő ugyanis a fent említett ABBA-slágerből vett hangmintával turbózza fel új kislemezét, a Hung Up-ot, amely ezen a héten debütál a világ rádióiban. A dalt hatalmas médiakampány előzte meg, amelynek kétségkívül az a célja, hogy Madonnát újra a pop királynőjévé koronázzák. Két évvel ezelőtt megjelent, eddigi utolsó albuma, az American Life ugyanis eddigi legsikertelenebb albuma volt - bár nála még ez is négymillió eladott lemezt jelent világszerte. Most minden trükköt bevet, hogy újra ő legyen a középpontban: a novemberben megjelenő lemez, a Confessions On A Dancefloor promóciójára példátlanul nagy összeget, több mint 5 millió fontot fordít.

Ennek keretében például tévékben és mozikban vásárolt méregdrága adásidőt, amelyben majd a lemezt fogják reklámozni, míg a Hung Up már szeptember 19. óta megvásárolható mobil csengőhangként is. Emellett olyan cégekkel is sikerült megegyeznie, mint a Virgin, az Apple vagy az MTV, amelyek szintén részt vesznek a Confessions... népszerűsítésében. Ebben még a nemrégiben elszenvedett lovasbalesete sem akadályozta meg Madonnát, azóta is fáradhatatlanul nyomul minden fronton.

Ráadásul a mostani image sem tükröz valamiféle nyugodtabb, az életkora alapján talán inkább várható váltást, hanem Kylie Minogue-hoz vagy Gwen Stefanihoz hasonlóan diszkóslágerekkel próbál újra a csúcsra törni. Ehhez pedig egy vérbeli, klasszikus diszkósláger lesz segítségére, és az ABBA-hangminta felhasználására a svéd zenekar dalszerzői, Benny Andersson és Björn Ulvaeus megadták az engedélyt, és ez majdnem egyedi eset.