Ringo Starr hasonmása átvágta Amerikát

Vágólapra másolva!
Amerika-szerte számos rajongót becsapott egy Ringo Starr-hasonmás, aki még az egyik vezető tévécsatornát is meggyőzte, hogy készítsenek vele egy kétórás riportot.
Vágólapra másolva!

A szélhámos a hotelekben Ringo Starrként jelentkezik be és négy áltestőrrel utazik mindenhova, írja a Wenn. Úgy volt, hogy az egyik tévétársaság műsort készít a férfival, de aztán az egyik munkatárs rájött, hogy az illető csak hasonmás, mert egy fénykép alapján jó harminc kilóval nehezebbnek tűnik, mint a zenész. A tévé munkatársa ezek után felhívta Ringo Starr angliai otthonát, és igencsak meglepődött, mikor maga a zenész vette fel a telefont. Ringo szintén erősen elcsodálkozott, mikor megtudta, hogy ő állítólag éppen Amerikában utazgat.

A titokzatos hasonmás több fellépést is vállalt. "Eddig még anyagilag senkit nem károsított meg, de sok rajongónak okozott csalódást, mikor megtudták, hogy akit a kedvencüknek véltek, valójában nem az volt. Ha megtudjuk, hogy bárkit is anyagi kár ért, akkor kiadjuk a férfi ellen a letartóztatási parancsot" - mondta a helyi detektív az ügyről.

Ringo egy hónappal ezelőtt ünnepelte 64. születésnapját, ő volt a legidősebb a Beatles tagjai közül - John Lennon három hónappal volt fiatalabb nála. 1962 augusztusában csatlakozott a zenekarhoz. Többi társa látványosabb karriert futott be szólóban a csapat felbomlása után, de Starr is gond nélkül megélt a hírnévből, sorra adta ki lemezeit. Kevesen tudják, hogy ő adta a Hard Day's Night című filmnek a címét: az alkotás eredetileg Beatlemania néven futott volna a mozikban, de egy különösen nehéz, feltűnően hosszú forgatás után estefelé Ringo sóhajtott egyet ("Ez egy nehéz nap éjszakája"), így ez lett a mű címe.