Vágólapra másolva!
Amerikai ünnep lett a csütörtök este az Örök Városban, ugyanis a római díjátadón főleg a tengerentúli előadók örülhettek. Mint a World Music Awards vagy az American Music Awards alkalmával is, Usher és az OutKast voltak az igazi csillagok.
Vágólapra másolva!

Az atlantai duó több díjjal térhet haza, miután tegnap este három kategóriában is győzedelmeskedtek az MTV Europe Music Awards díjkiosztóján. Ők lettek a legjobb együttes, övék lett a legjobb videoklip és a Hey Ya című dal is nyert.

Igazán boldogok az amerikaiak lehettek ezen az estén, ugyanis Usher is ünnepelt sztárként távozott (legjobb album, legjobb férfielőadó), akárcsak a Linkin Park (legjobb rockzenekar).

Európai előadóknak nem sok babér termett ezen a díjkiosztón, mert a legjobb RNB-előadónak például Alicia Keyst választották, a legjobb hiphop-csapatként az Eminem-féle D-12 futott be, a legjobb popcsapat a Black Eyed Peas lett, de még Britney Speras is kapott egy díjat - ő lett a legjobb női előadó. Komolyabb díjat európaiként csak a brit Muse-nak adtak át, ők bizonyultak a legjobb alternatív zenekarnak.

Eminem háborús atmoszférát varázsolt a római Tor di Valléba, a Beastie Boys is fellépett. Énekelt még Usher, Keys, Nelly, a Maroon 5 és az idén befutott Franz Ferdinand.

Igazi sztárparádé volt a színpadon, ugyanis a díjakat sem ismeretlen művészek adták át: megfordult a mikrofon mögött Kylie Minogue, Natasha Bedingfield, Naomi Campbell, Alessandro del Piero, Paolo Di Canio, Sarah Michelle Gellar, többek között.

A show-t tíz nyelven közvetítették, és az mtv.com szerint egymilliárd háztartásba jutott el.