Winchesterrel áll össze a Kowalsky meg a Vega

Vágólapra másolva!
Kowalsky a Black-Out énekeseként lett ismert, tíz év alatt hat nagylemezük jelent meg. A Kowalsky meg a Vega formáció viszont ténylegesen tavaly startolt a Pimasz grimasz című lemezzel - és a napokban állt neki a második albumnak. Igazából azóta számít sikeres csapatnak, amióta klipjüket is játssza a zenetévé.
Vágólapra másolva!

"Most álltunk neki a munkának, ugyanott készül a lemez, ahol az előző. Szerintünk az előző album hangszerelése nem lett elég színes, de Csibe (Nemes Csaba - a szerk.) ráérzett arra, hogy mi is kell. Ő végzi a hangszerelést. A demók már megvannak, így már van alap dolgozni" - újságolta Kowalsky az [origo]-nak.

"Énekkel nyitunk, utána jön a hangszerelés. A számok úgy készülnek, hogy előbb akusztikus gitáron van egy alap, arra készül a dallam, majd a szöveg" - tette hozzá. Az együttes stílusa nem változik, de a reményeik szerint hosszú távon élvezhető, színes muzsika lesz a lemezen. Bár az együttes 18 dalt készített az albumra, nem biztos, hogy mind felkerül majd - ellenben bíznak benne, hogy 15 szám elfér majd a korongon.

A tavalyi lemez novemberben jelent meg, szinte váratlanul. Annyira gyorsan, hogy a zenerajongók még egy darabig fel sem fedezték maguknak: "Igazából a zenekar is akkor kezdett létezni, de a karácsony kimaradt üzleti szempontból, nem voltunk ismertek. Amióta a VIVA elkezdte játszani a Fekete lepké-t és a Többet érdemelsz című dalt, azóta megy jobban a szekér, 2-3 ezer CD ment el eddig" - mesélt a frontember a kezdeti nehézségekről. Ha hozzávesszük, hogy a KFT nyárig kétezer darabot tudott eladni új lemezéből, akkor ez nem egy rossz adat.

Kowalsky szerint ez mindenképp jó kezdésnek számít, nem gondoltak ilyen fogadtatásra. A Black-Out koncertjein 4-500 fő szokott megjelenni, a Wigwamban rendezett Kowalsky meg a Vegára nemrég 600 ember váltott jegyet. A csapat sikeres koncertet adott a Sziget Fesztiválon és a Zöld Pardonban is: utóbbi helyen - becslések szerint - ezren nézték meg a bandát.

Jamie Winchesterrel tervezgetnek közös koncerteket: "Jamie-vel régóta ismerjük egymást, még a black-outos időkből. Első lemezünk nagyon tetszett neki, így az első bulinkon négy számot játszott velünk a színpadon. Most nem hívtuk meg a Wigwamba, megfeledkeztünk róla, de ő bejelentkezett, beszállt, együtt muzsikáltunk - akárcsak az első koncerten. Október 22-én és december 28-án biztosan együtt lépünk majd fel a Gödörben, a közte lévő két hónapban még nem tudom, talán váltakozva játszunk majd egy helyen" - fejezte be a zenekar vezetője.