Milliókért árverezik Lennon gitárját

Vágólapra másolva!
John Lennon egyik régi gitárja került az árverésre bocsátott tárgyak listájára egy amerikai aukciós, internetes oldalon. A volt Beatles-tag egyéb tárgyai is fellelhetők a honlapon.
Vágólapra másolva!

Az aukcióra bocsátott akusztikus gitárt Lennoné volt egészen a hetvenes évekig, akkor a zenész egy barátjának ajándékozta. A hangszer eztán 1981-ben tűnt fel újra, ekkor - méltatlan körülmények közepette - egy szemeteskukában találtak rá. Az árverés szervezői a gitárért legalább 2,4 millió dollárra számítanak, mivel egy olyan hangszerről van szó, melyet a beat legendás figurája évekig használt: ezen gyakorolt és ezzel a gitárral komponált több, azóta híressé vált dalt. Az aukciós ház szóvivője szerint a gitár megtalálója próbált kapcsolatba lépni Lennon özvegyével, ám Yoko Ono nem reagált a megkeresésre.

Köztudott, hogy a zenész több művészeti ágban is kipróbálta magát: írással, grafikával is foglalkozott. Az árverésen a hippikorszak egyik szimbóluma által készített rézkarcok mellett Lennon által készített önportrékat is vásárolhatnak a rajongók.