Vágólapra másolva!
A brit együttes tagjainak egykori tárgyai közül elárverezték John Lennon sztrájktámogató bélyegsorozatát és asztalát is, de a Beatles egy régi fényképgyűjteményéért senki nem akart pénzt adni.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIA Beatles együttes egyik legsikeresebb albuma, a Revolver egy szignált példánya 21 600 font sterlingért (hétmillió-nyolcszázezer forint körüli összegért) kelt el szerdán a londoni Sotheby's aukcióján.

Az előzetesen becsült át kétszereséért, 1260 font sterlingért (közel félmillió forintért) kelt el az árverésen a John Lennon által tervezett bélyegsorozat, amelyet a Beatles sokoldalú vezéregyénisége a postai alkalmazottak sztrájkjának támogatására tervezett.

A Sotheby's árverésén rock and roll- és filmrelikviák kerültek kalapács alá Londonban, az Olympia kiállítási csarnokban.

Azért az asztalért, amely az 1980-ban meggyilkolt Lennon által a hatvanas években lakott weyburgi házból került az árverésre, 2400 font sterlinget (csaknem 900 ezer forintot) fizettek ki.

Beatles-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/zene/mufajok/pop,_rock/pop,_rock_eloadok/kulfoldi_egyuttesek/Beatles/

Ritkán, de előfordul, hogy nem talál új gazdára egy Beatles-ritkaság. Most ez történt a legendás gombafejűek Ausztráliában készült és 15 ezer font sterlingre (mintegy 550 ezer forintra) tartott fényképgyűjteményével.