Szeptembertől négy új arc a VIVA-n

Vágólapra másolva!
Május végén közel ezer 18 és 23 év közötti fiatal jelentkezett a VIVA televízió felhívására, melyben új műsorvezetőket kerestek. A jelölteknek több rostán kellett átesniük, mire a csatorna vezetői és a tévénézők kiválasztották azt a kilenc jelöltet, akik közül négyen a magyar zenetévé műsorvezetői lesznek. Ada, Kisó, Geri és Kristóf szeptember 15-től tűnnek fel a képernyőn.
Vágólapra másolva!

"A magyar zenetévé történetében ez volt az egyik legsikeresebb castingunk" - mondta Málnay B. Levente, a VIVA televízió vezérigazgatója. "Valamennyi jelenlegi műsorvezetőnket - Lilut, Balázst, Zsut, Timót, Patríciát, Olivért és Zacket - egy-egy válogatáson fedeztük fel, de arra 6 éve nem volt példa, hogy egyszerre négy jelentkezőt is alkalmasnak találjunk arra, hogy képernyőre kerüljön."

Az első fordulóban több mint ezer jelentkezőt hallgattak meg. Két bizottság előtt mutatták meg magukat, no meg hogyan tudnak rögtönözni. A néhány szavas bemutatkozás után a jelölteknek kamera előtt kellett pár mondatban egy videoklipet felkonferálnia. Ezt követően a már kirostált 240 jelentkező egy hónapon keresztül a Benne leszek a tévében című műsorban mutatkozhatott be a nézőknek. A legjobb negyven aztán a középdöntőben viaskodott, ahol már a VIVA nézői is beleszóltak az eseményekbe: egy jelöltet ők szavaztak be a kilencfős döntőbe.

A középdöntő már komolyabb megmérettetés volt: a még bentmaradottak először könnyűzenei kvízben vettek részt, majd ennél élesebb helyzetet kellett megoldaniuk, természetesen kamera előtt: a magyar zenei élet szereplőivel készítettek interjúkat. A csatorna vezetői mostanra tettek pontot a 3 hónapos válogatás-maraton végére: eldőlt, hogy szeptember 15-től Ada, Kisó, Geri és Kristóf kerül be az új gárdába.

"A VIVA mindig is a tehetségek felfedezőjeként, avagy "sztárgyárként" működött" - mondta Málnay B. Levente. (Alex és Balázs az RTL Klubon, Zsu a tv2-nél, Philip a Hír TV-nél kapott azóta fontos feladatot.) A vezérigazgató elmondása szerint személyesen nem zavarja, hogy műsorvezetői más csatornáknál vállalnak állást, sőt büszkék a sztárgyárosi titulusra.