Óriáskoncert a Csomolungmán

Vágólapra másolva!
A világ legmagasabb hegyére vezető út alaptáborában készül koncertet adni egy ausztrál rockzenész, hogy bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe.
Vágólapra másolva!

Fotó: uveghegy.huAz 5500 méter magasra tervezett fellépéssel emlékeznek meg arról, hogy ötven éve jutott fel elsőnek az új-zélandi Sir Edmund Hillary a világ legmagasabb hegycsúcsára - jelentette be Ian Farrington dobos a nepáli fővárosban, Katmanduban.

A világ legmagasabban fekvő színpadára meghirdetett hangversenyen száz zenész akar fellépni május közepén. Az egyik főszereplő Farrington korábban a U2, a Pink Floyd, a Metallica és a Queen együttesnek is dolgozott. Az alaptáborban tartandó koncertet televíziós kamera rögzíti majd és jelen lesz a Guinness Rekordok Könyve szerkesztőségének képviselője is.

A koncert a hegy meghódításának évfordulójára rendezett ünnepségsorozat része, amellyel Sir Edmund Hillaryre és serpa kísérőjére, Tenzing Norgayra emlékeznek. A két férfi, a világon elsőkként, 1953. május 29-én jutott fel a 8848 méter magas Csomolungmára (Mount Everest).