Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Amerikai gyerekek virrasztanak Jackóért

Vágólapra másolva!
Egy amerikai ifjúsági szervezet tinédzserekből álló tagjai úgy kívánják kifejezni sajnálatukat és együttérzésüket Michael Jackson iránt, hogy a Hírességek Sétányán található Jackson-csillagnál virrasztanak és imádkoznak azért, hogy bálványuk végre visszanyerje lelki békéjét. 
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Forrás: EPA

A Right Way Youth Activities elnevezésű amerikai egyesület 12 és16 év közötti fiatalokból álló tagjai arra kérték vezetőjüket, hogy közösen virrasszanak és imádkozzanak Michael Jacksonért.

A popsztárra kétségkívül ráfér az imádság. Nemrégiben mutatták be az angol tévériporter, Martin Bashir által készített, a sztár magánéletéről szóló riport-dokumentumfilmet, amelyet Nagy- Britanniában 15 millió, az Egyesült Államokban pedig 25 millió tévénéző kísért figyelemmel. A film egyik jelenetében Jacko seregnyi kisfiúval - köztük saját gyermekeivel - játszik otthonában, majd a későbbiek folyamán arról beszél, mennyire szeret gyermekekkel aludni. Jacko ugyanakkor tagadta, hogy molesztálná kis vendégeit, beleértve egy rákbeteg kisfiút, aki szintén a média figyelmének központjába került, miután több alkalommal is Michaellel kézen fogva látható a filmen.

Jacko kijelentése természetesen szélsőséges reakciókat váltott ki az amerikaik körében. Azon túl, hogy Jacko visszakerült a bulvárlapok címlapjára, egyes korábbi lemezei iránt pedig csaknem megtízszereződött a kereslet, több gyermekvédelmi szervezet is felfigyelt a nyilatkozatra, amelyek olyan évekkel ezelőtti dokumentumokat és vallomásokat ástak elő, amelyre a Jacko ellen pedofília vádjával indított vizsgálatot alapozták csaknem tíz évvel ezelőtt. Egy akkor 13 éves, anonimitását ma is őrző kisfiú például azt állította: "Michael Jackson a számba tette a nyelvét".

Egy Beverly Hills-i pszichiáter, dr. Carol Lieberman kérelmezte: indítsanak vizsgálatot annak megállapítására, valóban alkalmas-e a popsztár kiskorú gyermekeinek nevelésére. Egy kaliforniai ügyvédnő hasonló indítványt adott be. Az illetékes gyermekvédelmi hivatal nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Twin Peaks-játék: nyerjen DVD-t!/szorakozas/20030127twin.htmlMichael Jackson honlapjahttp://www.michaeljackson.com/Michael Jackson-arcképcsarnok: történeti áttekintéshttp://anomalies-unlimited.com/Jackson.html

A mintegy 200 főből álló lelkes gyerekcsapat viszont meg van győződve arról, hogy Michael sosem ártott a kicsiknek, a média gátlástalanul elbánt vele. Kis rajongói a Hírességek Sétányán elhelyezett Jackson-csillagnál virrasztanak és imádkoznak majd, hátha ez segít bálványuknak abban, hogy visszanyerje lelki békéjét. "Biztosra vesszük, hogy Jacko az öngyilkosság szélén áll. Láttuk a dokumentumfilmet, tudjuk, milyen neház helyzetben van. Maguk a gyerekek kértek arra, hogy virrasszunk érte. Azt mondták: 'Mr Poe, az egyetlen, amit tehetünk, hogy imádkozunk!' Szinte feltétel nélkül szeretik Michaelt" - nyilatkozta Alex Poe, az egyesület vezetője.

Az énekes állítja, a film készítői becsapták őt. Azt bizonygatja, hogy a nyolc hónapon át tartó forgatás időszakában a film készítői biztatták őt arra, hogy minél gyakrabban nyilvánítsa ki a gyermekek iránt érzett szeretetét, mert ezáltal könnyebben elfogadják, sőt megszeretik a nézők. A popsztár szerint arra a végül nagy botrányt kavart balul sikeredett gesztusra is a stáb kérte, amikor csaknem kiejtette legkisebb gyermekét egy berlini szálloda ablakából, miközben több rajongója - és vagy egy tucatnyi fotós - várt a sztár felbukkanására. A pop királya úgy döntött, revansot vesz Bashiron és csapatán. A tervek szerint hamarosan műsorra tűzik Jacko ellen-dokumentumfilmjét. A Jacko produkciós cége által - Bashir filmjének forgatása közben - felvett feltételekből összevágott verzió azt hivatott bizonyítani, hogy Bashir visszaélt Jacko jóhiszeműségével, félrevezette és megtévesztette őt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről