Budapesten a De Phazz

Vágólapra másolva!
Budapesten koncertezik november 29-én a nemrégiben új albummal jelentkező német kultuszformáció, a De Phazz. A kifejezetten kellemesre tervezett elektronikus alapú zenék e legegyedibbje történetében először élő ritmusszekcióval és fúvósok kíséretében lép fel, mégpedig a Petőfi Csarnokban.
Vágólapra másolva!

Forrás: Universal MusicValóban, nehéz lenne egyértelmű, jól körülhatárolt kategóriát találni a De Phazz számára. Az efféle zenét gyűjtőnéven easy listeningnek szokták nevezni, s ez igaz e formációra is. Könnyed, kellemes hallgatnivaló ez, telt, jazzes hangzással, fúvósokkal, sok-sok énekkel és elektromos alapokkal. No meg stílussal, egyedi hangulattal.

1997-es megalakulásuk és első albumuk, a Detunized Gravity óta a De Phazz számított mint zenekar. A hangzásból és stílusból kiindulva sokan meglepődnek ezen, de a Pit Baumgartner, Karl Frierson (ének), Barbara Lahr és Otto Engelhard törzsgárdával alakult csapat ízig-vérig német formáció. Ennek megfelelően a koncertjeiken is egy ízig-vérig német jelenség, a Die Fantastischen Vier dobosa segíti ki őket. Szintén meglepő lehet a tény, de az egy ideig az együttessel közös kiadó berkeibe tartozó De Phazz készített és megjelentetett Anima Sound System-remixet is.

A De Phazz oldalahttp://www.de-phazz.com

Élőben a zenekar szintén tud újat, többet mutatni, mintha felvételről hallgatnánk. A De Phazz esetében ugyanis a zenészek színpadi megjelenése is jóval látványosabb némi, a szintetizátor feletti bólogatásnál, mint azt az elektronikus zenét élőben játszó együtteseknél megszokhattuk. A magyar fellépés közben ráadásul három nagyméretű vászonra vetített, a zenéhez kapcsolódó videoanyagban is gyönyörködhetünk.

Maga a koncert egyébként egy hosszú turné első darabjainak egyike, mely az új lemezt, a Daily Lamá-t hivatott népszerűsíteni. Az album nemrégiben jelent meg az Universal gondozásában, első klipjét, a True North-t már játsszák a zenei csatornák.