Rasszistának nevezik Ashanti ellentáborát

Vágólapra másolva!
Ashanti kapta meg tavasszal az Aretha Franklin emlékére alapított Soul Train díj kiosztó gáláján a Lady of Soul Award díjat. Azonban sokan úgy vélik, a nemrég felbukkant énekesnőnek érdemtelenül  adták át az R'n'B és soul műfajának legrangosabb elismerését.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIA tiltakozást egy tizenöt éves fiú indította el, aki az interneten tette közzé petícióját, melyben követelte, hogy arra érdemesebbnek adják a díjat. A Soul Train weboldalának fórumán több hozzászóló tiltakozott ugyan, de Rommal Zamorához azóta huszonötezren csatlakoztak. A fiatalember többek közt azt kifogásolta, hogy az MTV Base csatorna új kedvence még nincs is tizenkét hónapja a zeneiparban, hogy értékelni lehessen az év során nyújtott teljesítményét. Ashanti rendkívül sikeres albuma ugyanis idén áprilisban jelent meg.

A múlt héten a Soul Train díj bizottsága megelégelte az Ashanti ellenes tiltakozást, és az interneten közzétette a témával kapcsolatos véleményét. Eljuttatták Zamorának is a közleményt. Azóta kisebbfajta nyilatkozat-háború alakult ki az énekesnővel kapcsolatban.

Rommal Zamora oldalahttp://www.messed-up.com/soultrain

A Soul Train "rosszindulatú, rasszista gyűlöletkampánynak" nevezte a petíciót, mely egy "szuper-népszerű, fekete, női előadóra" irányul, a tiltakozás elindítóját pedig többek között dilettánsnak és alulinformált hülyének titulálták. A Black Entrainement Televison (BET), mely az Ashanti kitüntetését ellenzők mellé állt, a díj odaitélői szerint fehér tulajdonosok kezében van, és ezért áll szemben a fekete énekesnővel.

Időközben valaki eltüntette a fiatalember vitaiindító petícióját az annak helyet adó PetitionOnline oldalról. Az énekesnő művészi teljesítményének túlértékelése körüli botrány tehát politikai színezetet öltött, és a vita hangneme egyre keméynebb. Don Cornelius, a Soul Train díj kitalálója és főszervezője azt kérdezi a Los Angeles Times-ban: "A zenei üzletben töltött harminc év után egy tizenöt éves kölyök fogja nekem megmondani, kinek adhatom oda a díjat a saját showműsoromban?"

Cornelius úgy látja, mindenki, aki csatlakozott az Ashanti-ellenes kampányhoz, ezzel a színes bőrű amerikaiak iránti gyűlöletét nyilvánította ki. Zamora egyébként nehezen vádolható rasszizmussal, mivel ő maga filippínó, azaz Fülöp-szigeteki származású.