Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szeptember 11. után a Főnök is visszatért

Vágólapra másolva!
A hazafias érzületekre az Egyesült Államokban mindig is lehetett építeni, és a terrorizmus elleni háború folytatása iránt eltökélt állam propagandagépezete is besegített az album körüli hírverésben - a szeptember 11-i tragédia utáni Amerika tiszteletére írt lemezével Bruce Springsteen visszatért az amerikai slágerlisták élére.
Vágólapra másolva!

Forrás: EPABruce Springsteen új lemeze, a Rising,rögtön megjelenése után több mint 520 ezer eladott példánnyal azonnal a slágerlisták első helyére került. Ekkora sikere még soha egyetlen albumával sem volt, bár a rockzenésznek pályafutása során három albuma is nyitott már első helyen. Ebből is leszűrhető: a halkszavú "Főnök" - ezt a becenevet aggatták rá ugyanis zenésztársai - az Egyesült Államokban, s főleg szűkebb hazájában, New Jerseyben hatalmas népszerűségnek örvend. Olyannyira, hogy nemrégiben az egykori pankrátort, Jesse Venturát Minnesota kormányzói székébe juttató politikai csoportosulás hivatalosan is felkérte: induljon a szenátori címért. Springsteen kategorikusan kijelentette: soha nem lesz belőle politikus.

Ez azonban semmiképpen sem jelenti azt, hogy távol tartaná magát a politikától. Nemrégiben azzal keltett feltűnést, hogy nyíltan kiállt a Bush-kormányzat terrorizmus ellen hirdetett keresztes háborúja mellett. "Az Afganisztán ellen indított háborúban maximálisan helytálltak, sikeresen és megfelelően kezelték a konfliktust. A hadviselés alapja a tárgyalásos megegyezés volt, amire én is számítottam. Sokkal rosszabbra számítottam a Bush-kabinettől."

A kritikusok által is nagyra értékelt RisingSpringsteen hét év óta első stúdióalbuma, melyet a Time magazin riportere egyenesen a popszakma a terrortámadást megörökítő egyetlen valamirevaló próbálkozásának nevezett. A lemezen természetesen szerepel az a nevezetes My City of Ruins(Városom romokban) című dal is, amellyel Springsteen megnyitotta az America: A Tribute to Heroes (Amerika: Tisztelgés a hősök előtt) címet viselő kétórás megakoncertet. Ez volt az a jótékonysági hangverseny, amellyel Amerika legnevesebb sztárjai csaknem 150 millió dollárt szedtek össze a katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

Bruce Springsteen hivatalos honlapja http://www.brucespringsteen.net/Gyarapítsa CD-gyűjteményét a Főnök albumaival!http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263007467612311&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/keres.html?kereso.szo=SPRINGSTEEN

A megtisztelő és nem kevés nyilvánosságot hozó feladat, hogy a szeptemberi terrortámadások emlékére dalt készítsen, Jacko és stábjának fantáziáját is megmozgatta. Feltehetőleg majd összetörték magukat a sietségben, hogy elsők lehessenek, így történhetett, hogy senkinek nem tűnt fel: a jótékonysági nóta, és klipje produceréül azt a homoszexuális pornófilmeket rendező Frederic Marc Schaffelt kérték fel, aki számos pornósite hírhedt tulajdonosa is. Az esetből botrány lett, így a dal nem jelenhetett meg, pedig szakértők szerint a Ricky Martin, Céline Dion és Mariah Carey vendégszereplésével készült szám valódi slágervárományos volt. Becsléseik alapján az angol és spanyol verzió együttesen a legrosszabb esetben is ötvenmillió dollárt jelenthetett volna az áldozatok hozzátartozóinak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről