Bruce Springsteen helyesli a terror elleni háborút

Vágólapra másolva!
Springsteen támogatja Bush elnököt a terror elleni hadviselésben. Szerinte helyesen jártak el Afganisztánnal szemben.
Vágólapra másolva!

Springsteen kellemesen csalódott a Bush-kormányban. "Az Afganisztán ellen indított háborúban maximálisan helytálltak, sikeresen és megfelelően kezelték a konfliktust. A hadviselés alapja a tárgyalásos megegyezés volt, amire én is számítottam. Sokkal kevesebbet vártam a Bush-kabinettől."

Springsteen új nagylemezét, a "The Rising" -ot a szeptember 11-ei terrortámadásban elhunytak hozzátartozóinak fájdalma ihlette.

Az 52 éves énekes egy interjú során így fogalmazott: "Nem lenne szabad, hogy a jobboldal kisajátítson magának olyan kifejezéseket, mint a hazaszeretet, a hazafiság. Legszívesebben mindent begyűjtenének maguknak, ami büszkeséggel és méltósággal tölti el az embereket. Én mindig is azt gondoltam: nem, nem, az a zászló az enyém. Az ország szimbólumának tekintem, nem birtokolhatja egyetlen párt vagy ideológiai irányzat sem."

Springsteen neve volt hivatott népszerűsíteni az NBC "Today" c. műsorának háromórás tévéközvetítését az Ausbury Parkból - az énekes ugyanis ott kezdte egykor a karrierjét. A közvetítés időpontja egybeesett nagylemezének megjelenésével.

Korábban:
Springsteenből nem lesz szenátor