Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

R Kelly 15 évet kaphat liliomtiprásaiért

Vágólapra másolva!
A chicagói ügyészség több kiskorú megrontásával vádolja a fekete R&B énekes R Kellyt. Az FBI azt állítja, a videokazetta, amin az énekes és egy fiatalkorú együttléte látható, kétség kívül eredeti, és sikerült megállapítania a fiatal korú lány személyazonosságát is.
Vágólapra másolva!

R Kellynek eleddig csak a pénze bánta különös szexuális preferenciáit, többször is sikerült peren kívül megegyeznie az őt liliomtiprással vádolókkal.

Tracy Sampson még tavaly augusztusban perelte be 50 ezer dolláros kártérítést követelve. Ügyvédje elmondása szerint: "Kelly kihasználta alkalmazói előnyét, tekintélyét és Tracy Sampson bizalmát, hogy függőségi viszonyt építsen ki." Az R&B sztár nem közölte, mekkora összegben egyeztek meg végül, de az minden bizonnyal meghaladta a követelt kártérítését.

1998-ban is sikerült peren kívül megegyeznie Tiffany Hawkinsszal, aki azzal vádolta, hogy tizenöt éves korában arra kényszerítette, hogy csoportos szexben vegyen részt, ahol rajta kívül még más kiskorúak is voltak. Akkor állítólag egy 250 ezer dolláros csekk mentette meg Kellyt a börtöntől.

Most azonban nincs kivel megegyeznie. A vád alapja ugyanis egy 26 perces videofelvétel, amelyet ismeretlen feladó juttatott el a Chicago Sun-Times című újság szerkesztőségébe. A sztár egy tizennégy éves kislánnyal látható a kazettán. A lány most 17 éves, személyét nagynénje azonosította.

A lap állítása szerint a felvételen a jelenet hátterében lévő tévékészüléken a Backstreet Boys és Spice Girls akkoriban újnak számító klipjei láthatók, amelyek 1998 végén, vagy 1999 elején voltak slágerek. A lány valódi és ezen adat alapján számított kora megegyezik. Emellett Kelly hallható is, amint a lányt keresztnevén szólítja.

Mivel egy ilyen hosszú felvétel hamisítása több ezer órányi kockánkénti retusálást igényelne, s konkrét cél nélkül nehezen elképzelhető, hogy valaki ennyi időt és pénzt áldozzon a sztár lejáratására.

A sztár ellen jelenleg több eljárás is folyik. Két folyamatban lévő ügye is van, szintén kiskorú megrontásáért; egyik vádlója szerint Kelly az akkor fiatal korú nőt teherbe ejtette, majd kötelezte az abortuszra. Dick Devine államügyész hivatalosan is vádat emelt a háromgyerekes énekes ellen. Amennyiben az esküdtek bűnösnek találják - s erre komoly esély van - akár 15 éves börtönbüntetést is kaphat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről