Idén lesz Glastonbury

Vágólapra másolva!
Úgy néz ki, minden akadály elhárult az idei Glastonbury Fesztivál megrendezését illetően. A BBC közlése szerint miután a rendezők ígéretet tettek arra, hogy mintegy 1 millió fontot költenek majd a fesztivál biztonságára, a rendőrség felhagyott a rendezvénnyel kapcsolatos kifogásaival.
Vágólapra másolva!

Michael Eavis, a fesztivál rendezője nyílt levélben fordult a fesztivál leendő "hivatlan vendégeihez", mondván, azok, akik jegy nélkül szándékoznak jönni, vagy maradjanak távol a rendezvénytől, vagy azt kockáztatják, hogy megszűnik Európa legnagyobb szabadtéri fesztiválja.

Tudvalevő, hogy az elmúlt évben azért fújták le a fesztivált, mert a rendőrség komoly problémákat talált a terület biztonságát illetően. 2000-ben egyébként mintegy százezer ember a biztonsági kerítések áttörésével jutott be a fesztiválra - írja a BBC.

A rendezőség idén nem több, mint 105 ezer ember beengedését tervezi a zenei fesztiválra. Az extra biztonsági intézkedéseken azóta gondolkodnak a fesztiválrendezők, mióta a 2000-ben megrendezett Roskilde Fesztiválon, a Pearl Jam színpadra lépését követően kilenc embert taposott halálra a tömeg.

A Glastonbury Fesztivál fellépői közül egyelőre csak Rod Steward neve biztos. A rendezvényt előreláthatólag 2002. június 28-30-a között kerül megrendezésre. Információink szerint itthon még nem nincs mód jegyet vásárolni a brit fesztiválra.