<SPAN lang="HU" style="FONT-SIZE: 12pt; FONT-FAMILY: 'Times New Roman'; mso-fareast-font-family: 'Ti

Vágólapra másolva!
Mégsem szállhat versenybe Dido a Brit Awards legjobb újonc kategóriájában. A díj átadói azután kényszerültek a jelölés visszavonására, hogy azon annyira felháborodott a szaksajtó, hogy az már a Brit Awards nevetségessé válásával fenyegetett.
Vágólapra másolva!

Az újságírók persze joggal vonták kétségbe Dido jelölhetőségét. Az ugyanis már önmagában paradoxonnak hangzik, hogy valaki két egymást követő évben is versenybe szálljon az év újonca címért. Márpedig jelen esetben ez pontosan így történt.

Igaz ugyan, hogy Dido a 2001-es év legtöbb albumot eladó zenésze, s ezért megérdemelné az elismerést, de nem feltétlen ebben a kategóriában.

A Brit Awards jelölőbizottsága nyilatkozatában a hivatalos brit ranglista-kezelő céget okolja a hibás jelölésért, mondván ők tüntették fel Didót rossz kategóriában. A kezelőcég elismerve hibáját elnézést kért az énekesnőtől és a jelölőbizottságtól is, arra azonban nem adott választ, milyen alapon szerepeltette Didót az inkriminált listában.

A díj szóvivője kijelentette, a jelölés visszavonásának semmi köze a sajtó felháborodásához. Mindössze belátták tévedésüket, és Dido helyére Tom McRae-t jelölik.

Arról viszont egy szó sem esett, vajon miért nem vonták vissza egyúttal az Atomic Kitten jelölését is. Az ugyanis szintén második alkalommal szerepel az év újonca díj esélyesei között.