Latin Grammy-díjra jelölik Natalia Oreirót

Vágólapra másolva!
A "Vad Angyal" filmsorozatból ismert Natalia Oreiro szeptember 29-én 19 órától a Kisstadionban várja egy kétórás koncerttel a rajongóit. A Latin Grammy-díjra jelölt színész-énekesnő Tu Veneno címmel megjelent második lemeze Magyarországon aranylemez lett, amelyet kiadója, a BMG a budapesti látogatásakor ad át Nataliának.
Vágólapra másolva!

Natalia OreiroNatalia Oreiro másodszor ad koncertet Budapesten, melyet az előző teltházas Kongresszusi Központ után most a több férőhelyes Kisstadionban tartanak. Natalia európai koncertjei a legzsúfoltabbak, sokszor csak a biztonsági emberek tudják kimenteni a rajongók gyűrűjéből.

A Tu Veneno című második lemezét Los Angelesben vették fel, és idén a Latin Grammy-díjra is jelölték. Magyarországon ez az album aranylemez lett, hiszen több mint százezer példányszámban kelt el. Az idén októberben megjelent számok imidzse kissé vadabb, mint az első, a BMG által 1999-ben kiadott "Natalia Oreiro" lemezé, amely igen széles zenei skálát ölel fel a latinos balladáktól a flamenco és salsa ritmusokig.

Az 1977-ben Uruguayban született színésznő-énekesnő 12 éves korában kezdett el reklámfilmekben szerepelni. Tudatosan készült a színésznői pályára, ezért 16 évesen Argentínába költözött, melyet ma is fogadott hazájának tekint. Karrierje a tévében kezdődött a brazil táncos-énekes Xuxa oldalán, egy évvel később már a "Gazdagok és szépek" című.sorozatban szerepelt. Leginkább énekelni szeret, ám színésznőként több lehetőséget érez az érvényesülésre - nyilatkozta turnéja előtt zenei szaklapoknak.

Miután az év sztárjának jelölték Argentínában, New Yorkba utazott, ahol vele forgatták az "Egy argentin New Yorkba" című filmet, melyben latin sztárénekesnőt alakít. A film zenéje több mint egymillió példányban kelt el.

Magyarországon az igazi ismertséget a Vad angyal című szappanopera hozta meg számára, melynek 250 epizódját 25-30 országban tűztek műsorra világszerte.

[origo]