Neked mit jelent a zene? Mesélő Muzsika zárókoncert az Operaházban

Vágólapra másolva!
A Filharmónia Magyarország meglehetősen nehéz, de annál nemesebb feladatot vállal azzal, hogy igyekszik megismertetni, sőt megszerettetni a fiatalokkal a klasszikus zenét. De láss csodát, nem lehetetlen a küldetés. A Mesélő muzsika nevet viselő koncertsorozat például már több évtizedes múltra tekint vissza. Sikerének kulcsa a közvetlenség, a játékosság és az interaktivitás.
Vágólapra másolva!

Az előadás közben a gyermek gyermekként viselkedhet, nem kell órákon át mozdulatlanul, pisszenés nélkül ülnie majd illedelmesen megtapsolnia a zenekart. Sokkal inkább egy csodálatos utazást tesz a zene világába a képzelet kapuinak nyitogatásával. Itt ér bekiabálni, nagyokat nevetni, tapsolni, amikor kedvük tartja és részt venni a játékokban, melyre Lakner Tamás moderátor invitálja a hallgatóságot, aki kórusmuzsika mellette foglalkozik vers megzenésítéssel, illetve a világ számos pontján sikereket elért karvezető és egyetemi oktató is. Mindez biztosíték arra, hogy a koncertteremben a játék tanulás is egyben. A közönség számtalan új információval gazdagodva térhet haza, érdekességeket tudhatunk meg a zeneszerzőkről, a művekről, hangszerekről. Emellett pedig a legkisebb korosztály bepillantást nyer egy varázslatos világba; a klasszikus zenéébe. Megélheti, hogy mekkora élményt adhat ez a fajta zene, milyen csodát képes létrehozni egy nagyzenekar és milyen klassz is tud lenni az, amikor szépen felöltözve az egész család együtt tölti az idejét az Operaház impozáns környezetében.

Forrás: Dittrich Éva - Filharmónia Magyarország Nonprofi Kft.

A Mesélő muzsika 2022/2023-as évadának zárókoncertje május 20-án kerül megrendezésre a Magyar Állami Operaházban.

A hangversenyen a Liszt Ferenc-díjas karmester, érdemes és kiváló művész, Kocsár Balázs vezényletével hallhatjuk majd Magyar Állami Operaház Zenekarát, Kriszta Kinga szoprán, Fülep Máté bariton és Gábor Géza basszus énekeseket. Az előadáson Rossini, Ránki György, Csajkovszkij, Mozart, Johann Strauss, Weber és Bartók műveiből kapunk egy zenei csokrot. Mindez a korábbi koncertek hagyományaihoz híven interaktívan, játékosan, a képzelet szárnyalásával történik.

Jöjjön el a család apraja-nagyja és derítsük ki együtt, hogy mit jelent a zene! További információ a www.filharmonia.hu oldalon.