Ezt ne vegye a társának, ha régóta házasok!

ajándék karácsony
Couple shopping for Christmas decorations
Vágólapra másolva!
A szeretet ünnepén a legnehezebb talán azoknak vásárolni, akikkel már régóta együtt élünk, már régóta a párunk vagy házastársunk. Ha évek óta együtt van a párjával, garantált, hogy a legötletesebb és a legsablonosabb ajándékok listáján is kipipált mindent. Íme azért néhány tipp, mi az, amit biztosan érdemes elkerülnie.
Vágólapra másolva!

Egy újabb gönc

Karácsony közeledtével sok elveszett, tanácstalan férfit látni a női ruhák között téblábolni a boltokban. A csalódást elkerülendő jobb, ha meg sem próbálják párjukat meglepni egy újabb blúzzal, pulóverrel vagy szoknyával, hisz ami nekik tetszik, nem biztos, hogy otthon is nagy sikert arat majd. Ha még a méretét sikerül is eltalálni, a színével vagy a fazonjával nagyon mellé lehet lőni. Igaz ez fordítva is. Ráadásul a férfiak többsége csak kényszeredetten mosolyog, ha a szépen becsomagolt ajándékot kibontva egy újabb pár zokni, alsógatya vagy trikó bukkan elő. Nekik mindez csak egy újabb felesleges gönc.

Tipp: egy pólóból is készíthetünk egyedi ajándékot. Ha például van gyerek a családban, akkor a kézlenyomatával ellátva meghitt emlék lehet.

Forrás: AFP/John Macdougall

Illatszerek

A nők és a férfiak sem örülnek, ha karácsonyi ajándékvásárlást elintézzük annyival, hogy kiszaladunk csak a legközelebbi bolt illatszerosztályára. A szappant, sampont, tusfürdőt év közben is meg kell vennünk, ráadásul ennek az ajándéknak még egy olyan üzenete is van, hogy csak gyorsan letudtuk a „kötelező" kört.

Tipp: ha még sincs más ötletünk, akkor keressünk ízléses, egyedi, kézműves termékeket, például szappanokat, amelyek természetes alapanyagokból készülnek, és biztosan nem botlik belé a párunk bármelyik drogériában.

Gagyi giccsek

Semmi szükség újabb dísztárgyra a szobában, hacsak nem gyűjti a nippeket, a csecsebecséket a kedvese. Valószínűleg azért nincs - vagy nincs még több – apró porfogó a bútorokon, mert épp elég letakarítani a polcokat, ne kelljen már egy egész porcelánseregletet és egyéb apró holmit lepakolni előtte.

Tipp: Ha mindenáron valami dekorációs célú darabot szeretne venni, legyen az egy közös kép, és ha lehet, az sem képkeretben: ma már rengeteg megoldást lehet találni fotós szaküzletekben a családi fotók modern és ízléses tárolásához.

Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Russ Rohde

Szerszám apának

A barkácsolni szerető férfiak jól tudják, mire van szükségük a hobbijukhoz. Ha ehhez a fúrás-faragáshoz szeretne neki eszközt venni, valószínűleg nem fog jól sikerülni. Az a csavarkulcs, amit megvett, biztos, hogy nem az a márka lesz, amire férfitársai is elismerően bólintanak, ráadásul nem is abból a szupertartós anyagból készült. Így csak le fog bukni, hogy igazából tud társa kedvenc szabadidős tevékenységéről, csak megtűri az olajos cuccokat a garázs sarkában.

Tipp: Barkácsoló férfinak maximum barkácsáruházban levásárolható ajándékkártyát vegyen. Ez amúgy mindig egy jó mentsvár, más területen is!

Babaholmi anyának

Gyermekes családoknál fordul elő gyakran, hogy apuka abba a hibába esik, hogy nem a szerelmének, élete párjának, hanem „Anyának” próbál ajándékot venni. Ugyanazt a hibát követi el, amit a „Szerszám apának" fejezetben egy nő elkövethet. Szóval: a hordozókendő például biztos nagyon hasznos, mert megkönnyíti egy nő életét, az viszont egyáltalán nem biztos, hogy a párod a hordozókendőre esküszik, hanem lehet, hogy a háti hordozóra. Vagy ha mégis megrögzött hordozókendős, akkor is más színű kéne, nem beszélve a méretéről és a típusáról. Vannak szuper eszközök, de hogy melyik, és miért a legjobb, az egy átlagos férfi számára teljességgel befogadhatatlan információnak számít, így meg se próbálkozz az anyasággal kapcsolatos holmik vásárlásával.

Tipp: Mikor ajándékot választ, mindig úgy gondoljon közben a párjára, mint a Nőre, akit társául választott, miután megismerte. Higgye el, a babaholmikhoz ő sokkal jobban ért, mint ön.