Olasz finomság a ropi és a chips helyett szilveszterre

rudacskák étel
grissini
Vágólapra másolva!
A szilveszteri házibulik alapkellékei a különböző nasik, jellemzősen a sós ropogtatnivalók. Ha nem akar bolti chipset vagy ropit venni, próbálja ki az olaszok sós finomságát, a grissinit. Könnyen elkészíthető otthon és ízesítheti sajttal, szárított paradicsommal, vagy különböző magokkal, fűszerekkel is. 
Vágólapra másolva!
Grissini, az olasz ropi Forrás: Shutterstock

Grissini

Ez az olasz sós finomság kiváló borok mellé, vagy akár sörkocsolyaként is szuperül működik. Előételnek, vagy salátával tálalva is könnyen lehet a szilveszteri menüsor része.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • kevés cukor
  • 3 dl langyos víz
Egészséges és finom Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

Adjuk hozzá a liszthez az élesztőt, az olajat, a kevés cukrot, a sót és a langyos vizet. Ezután adjuk hozzá tetszés szerint a különféle magokat, esetleg fűszereket, aszalt paradicsomot, stb. Gyúrjuk az egészet össze, majd 1 órán át konyharuhával letakarva kelesszük a tésztát.

Ujjnyi vastagságúra nyújtsuk a tésztát, majd nagyjából 1 cm-es darabokra vágjuk fel. Formázzunk henger alakúra a levágott darabokat. Sütőpapírra téve , előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre.