Hozzávalók:
Elkészítése:
A zselatinlapokat áztassuk be annyi hideg vízbe, amíg bőven ellepi és hagyjuk benne legalább 10 percet. Közben a gyümölcslevet a cukorral forraljuk össze egy edényben. A felpuhult zselatinlapokból nyomjuk ki a vizet és adjuk hozzá a gyümölcsléhez, keverjük el benne teljesen. Az így kapott levet öntsük bele egy hagyományos (szilikonból a legjobb) jégkockatartóba és tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, vagy akár egy egész éjszakára.
Mielőtt a csokoládéba mártanánk a zselét, fontos, hogy ne legyen nagyon hideg, tehát várjuk meg, míg nagyjából szobahőmérsékletű lesz a zselénk.
A csokoládé 2/3-át olvasszuk fel egy tában vízgőz felett úgy, hogy a tál ne érjen a vízhez. Ha felolvadt, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a maradék 1/3 csokoládét és keverjük addig, amíg teljesen el nem olvad. Ezután eléri a tökéletes hőfokot (ha túl meleg a csoki, a zselé el fog olvadni benne!), ekkor a zselékockát egy villára helyezve mártsuk bele a csokiba, hogy mindenhol befedje. Az így kapott szaloncukrot egy rácsra, vagy sütőpapírra helyezzük, hogy a csokoládé megdermedjen.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kókusztejet egy edényben felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Addig kavarjuk, amíg egy masszát nem kapunk. Hagyjuk kihűlni a masszát, akár a hűtőbe is betehetjük, majd nedves kézzel formázzuk.
Ezután, a már zselés szaloncukornál leírt módszerrel mártjuk bele a tölteléket a csokoládéba. A csokoládé 2/3-át olvasszuk fel egy tában vízgőz felett úgy, hogy a tál ne érjen a vízhez. Ha felolvadt, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a maradék 1/3 csokoládét és keverjük addig, amíg teljesen el nem olvad. Ezután eléri a tökéletes hőfokot (ha túl meleg a csoki, a zselé el fog olvadni benne!), lehet mártani bele a kókuszos tölteléket. Az így kapott szaloncukrot egy rácsra, vagy sütőpapírra helyezzük, hogy a csokoládé megdermedjen.
A megdermedt, kész szaloncukrokat bármilyen korábbról megmaradt karácsonyi csomagolópapírba is tehetjük, vagy ízlésünknek, elképzelésünknek megfelelő papírt is beszerezhetünk.