Ajándéktippek sorozatfüggőknek karácsonyra

The Walking Dead gitár
Vágólapra másolva!
Mit szólna, ha egy Walking Dead-es gitárral pengethetné a karácsonyi dalokat a fa alatt? Utána egy NCIS-es bögréből kortyolgatná a forralt bort? Netán még egy X-akták ihlette takaróba is bebugyolálná magát? Adunk pár ötletet, hogy mivel lepje meg karácsonyra sorozatfüggő szeretteit, barátait, esetleg önmagát.
Vágólapra másolva!

Pár éve még simán elintézhettük volna a bevásárlást azzal, hogy szétnézünk a DVD-k és Blue-rayek piacán, de egyrészt ma már egyre kevesebben néznek DVD-t, másrészt ebben az évben nem is nagyon jelent meg értékelhető sorozatos kiadvány.

The Walking Dead gitár a fa alá? Forrás: AMC

Tavaly még kijött a Trónok harca első három évadja díszdobozban, a True Detective (A törvény nevében) remekbe szabott első szezonját számos extrával nézhettük meg, és még a Magyar népmesék-et is kiadták, összegyűjtve belőle kerek száz epizódot.

Ezeket még éppenséggel ellőhetjük idén is, ha tavaly nem tettük meg, de talán jobban járunk, ha másféle ajándékot keresünk az állandóan a tévé előtt lebzselő bátynak vagy unokatesónak.

Tavaly még ilyen szép kiadványokat kaptunk Forrás: Pro Video

Itthon jobbára csak a tévés újságírók jutnak hozzá – promóajándékként – egy-egy sorozatos cucchoz, de ha egy kicsit kutakodunk a neten, magunk is vehetünk vagy készíttethetünk olyan bögrét vagy pólót, amely az ajándékot kapó ismerős kedvenc szériáját idézi meg.

Mindenképp csekkoljuk a csatornák honlapját

A szállítás megdobja ugyan a költségeket, de még így sem megfizethetetlen, ha ehelyett valamelyik amerikai tévécsatorna webáruházából rendelünk – egy évben egyszer talán belefér, ha olyan különleges ajándékot keresünk, ami kapcsolódik a meglepni kívánt rokon vagy barát kedvenc sorozatához. Jó hír, hogy

a nagyobb csatornáknál elég sokszínű a kínálat, ki-ki az ízléséhez és a pénztárcájához mérten válogathat.

Az ABC már készül a karácsonyra, többek között olyan kitűzőket is árul, amelyeken a Castle hívei vallanak arról, hogy csak kedvenc sorozatukat kérik ajándékként, de ennél azért ötletesebb dolgokat is találunk annak, aki az írós-nyomozós szériáért rajong. Mit szól például ehhez a faliórához, amelyet a Castle-ből vett idézetekkel díszítettek? Vagy inkább egy „író” feliratú kötényben főzne? Esetleg szívesen aludna egy ilyen plüssmacival?

Falióra és párna az ABC-től Forrás: ABC

Biztosan akad olyan nőismerős, aki szívesen hajtaná álomra a fejét a Grace klinika párnáján, de ha esetleg az alkotó, Shonda Rhimes másik sorozatáért, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?-ért rajong, akkor is meglephetjük hasonlóval – bár ugyanez a dizájn jól mutat például telefontokon vagy táskán is.

A CBS webshopjában talán ez a plüss Sheldon Cooper a legmenőbb dolog, de persze bazingás feles pohárból is szürcsölgethetjük a karácsonyi tojáslikőrt – az Agymenők rajongóinak nyilván nem kell magyarázni, miről van szó. Biztosan akad azért olyan ismerős is, aki egy NCIS-es bögrének örülne jobban, a csatorna pofás keresőjének köszönhetően azonban más is megtalálhatja a számítását – itt ugyanis árkategória, nemek és toplisták szerint is kereshetünk.

Ne mondja, hogy nem menő a plüss Sheldon Cooper! Forrás: CBS

A FOX nagy dobása lesz jövő év elején az X-akták visszatérése, ki ne akarna hát a hideg estéken egy ilyen gyapjútakaróba burkolózni?

Mellé egy jó forralt bort inni?

A bögre ugyan lyukas, de így sem folyik ki belőle az ital, rendeljen hát bátran a havernak, aki odáig van a Dr. Csont-ért! Ha pedig van olyan ismerőse, aki még mindig imádja a Reszkessetek, betörők!-et, annak itt biztosan tud valamit választani.

Cikis karácsonyi szvettert persze az NBC-től is vásárolhatunk, a Városfejlesztési osztály Ron Swansonja jól mutat bármilyen felsőtesten. Egy ilyen Hannibal-os órával garantáltan repül az idő, a Jóbarátok megszállott női rajongói pedig biztosan örülnének, ha a csuklójukon hordhatnák a Central Perk-beli kanapét, ahol rendre összegyűlt a társaság.

Egy ilyenben tuti egyedi lenne a karácsonyi céges bulin Forrás: NBC

Kutyatulajdonosoknak ideális ajándék lehet a The Walking Dead ihlette nyakörv, de ha mélyebben a zsebünkbe nyúlunk, akár egy zombikkal díszített gitárral is örömet okozhatunk valakinek. Az AMC-é mellett érdemes szétnézni a merész sorozatairól híres Showtime boltjában is, ahol szintén működik a CBS-nél már látott kereső. Jó böngészést, biztosak vagyunk benne, hogy talál ajándékot az egész (sorozatfüggő) családnak!