Vészhelyzet: nincs ötlet, nincs idő, nincs pénz! Mit tegyünk?

karácsony
Vágólapra másolva!
Ne essünk pánikba, ha az idő is és a pénz is kevés! Egy pillanatra pihenjünk meg, és vegyük számba a releváns lehetőségeket. A legjobb megoldás, ha olyan, minden háztartásban megtalálható élelmiszert szerzünk be, amelyből van különleges karácsonyi kiszerelés, vagy amiből legtöbben az olcsóbb fajtát választják, hiszen gyakran használt, gyorsan fogyó termékről van szó.
Vágólapra másolva!

Mindennapi szenvedélyünk, a kávé és a tea

A legtöbb háztartásban mindennapos „szertartás" a kávéfogyasztás, viszont kevesen szánnak több ezer forintot egy prémium csomag kávéra, pedig a legtöbben igenis értékelik a minőséget, csak a szürke hétköznapokban a megszokott, átlagos fajtával is beérik. Lepjük meg őket egy különleges csomag kávéval.

A legtöbb kávézó rendelkezik saját specialitással, amelyet praktikus csomagban meg is lehet vásárolni őrlemény formájában. Rendkívül széles a választék a piacon, olvasson utána a legfinomabb kávéknak, vagy érdeklődjön a környezetében arról, melyik kávéfajta lehet a megfelelő választás.

Forrás: Shutterstock

Akik nem élnek a kávé nyújtotta örömökkel, azok számára egy csomag prémium kakaó a megfelelő ajándék. A legtöbb esetben, ahol lehet kávékülönlegességeket kapni, ott találunk kitűnő kakaót is.

A kávéhoz hasonlóan a legtöbben a bevásárlóközpontok funkcionális kínálatát választják a mindennapi reggeli/esti forró ital elkészítéséhez a prémium ízek helyett. Tegyük különlegessé a teázás örömét egy-egy csomag különleges teával!

A teaházak a kávéházakhoz hasonlóan szinte minden esetben rendelkeznek egyedi ízekkel, és tartanak ajándéknak való kiszerelést is. Egy távoli világ teakülönlegessége, vagy egy ritka ízkombináció kitűnő választás lehet.

Szörpök, lekvárok, különleges fűszerek

A legtöbb háztartásban mindig megtalálhatók a lekvárok és szörpök. A klasszikus barack-, és szilvalekvár szinte minden magyar konyha állandó tartozéka, ugyanis sütemények és egyéb édességek nélkülözhetetlen összetevője, de számos családban a reggelinek is szerves része. Minden városban megtalálhatók a kis kézműves boltok, ahol a tájra jellemző gyümölcsből állítják elő – általában házilag – a finom lekvárokat, szörpöket.

Forrás: Shutterstock

Utóbbi évről évre több ízben kapható, és költséghatékony, mégis finom üdítőt készíthetünk belőle. Keressük meg a megfelelő ízt, a választék rendkívül széles!
Törekedjünk a házias eljárással készült ízek felkutatására, hiszen az egészséges élelmiszer minden családban nagy kincs.

Természetesen a ritkaságszámba menő kézműves méz és befőtt is kitűnő választás a háztartásokba.

A gasztrokultúra virágkorát élni Magyarországon is, többek között ezért is számos különleges recept került elő a világ távoli tájairól, amelyek rendkívül népszerűek hazánkban.

Forrás: Shutterstock

A nem mindennapi ételek nem mindennapi fűszereket igényelnek, amelyek beszerzése a mai világban nem ütközik nehézségbe, csak az ára haladja meg jóval a hazai kínálatét. Épp ezért szép gesztus valakit ezzel a választással lepni meg karácsonykor.