Tegyük jobbá közösen a rászorulók karácsonyát

adakozás adomány adománygyűjtés ajándék Cipősdoboz akció gyermek
Budapest, 2017. december 1. Gyerekek a Baptista Szeretetszolgálat 14. karácsonyi adománygyűjtő Cipősdoboz akciójának megnyitóján Budapesten, a Deák téri Cipősdoboz várban 2017. december 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A világhálón számos lehetőség közül választhatunk, különféle szervezetek áldozatos munkájának köszönhetően sok ezer gyermek és felnőtt karácsonyát tehetjük szebbé. Számba vettük a lehetőségeket.
Vágólapra másolva!

Segítsen adománnyal

Az egyes szervezetek támogatása közvetett életmentő gesztus, hiszen ők azok, akik étellel, melegedővel és egyéb praktikus termékekkel keresik fel az utca emberét nap, mint nap. Számos módja van a támogatásnak, az adó 1 %-tól egészen a kifejezetten a hideg téli hónapok során eljuttatott pénzadományokig. Gondoljunk rászoruló embertársainkra, és mindenki lehetősége szerint támogassa az őket támogatókat!

Segítsen a gyerekeken

Szívszorító élni a tudattal, hogy sok ezer gyermek marad rendszerint ajándék nélkül karácsonykor, hiszen a szülők fizetése épp, hogy a megélhetést fedezi, de akadnak sajnos olyanok is, akik árvaházban töltik az ünnepeket. Meglehetősen szép számmal találunk olyan szervezeteket, akik kifejezetten a gyermekek számára gyűjtenek adományokat és/vagy ajándékokat.

Valaki egyszer ajándékát egy cipős dobozba tette és elküldte egy szegény gyermeknek. Nem sejthette, hogy egyszerű, de nemes tettét százak, ezrek, milliók követik, és a cipősdobozba zárt szeretet mozgalommá fejlődik majd. Rengeteg szervezet csatlakozott a mozgalomhoz Magyarországon is, akik összegyűjtik, és elszállítják az ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat központjába.

Gyerekek a Baptista Szeretetszolgálat 14. karácsonyi adománygyűjtő Cipősdoboz akciójának megnyitóján Budapesten, a Deák téri Cipősdoboz várban. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Évente sok ezer gyermek örül az így kapott meglepetéseknek. A dobozok többségébe különféle játékfigurák, társasjátékok, de puha takarók, vitaminok és élelmiszerek is kerülnek, melyekhez az ő körülményeik között nehéz hozzájutni.

A MikulásGyár önkéntesek segítségével osztja szét az adakozók ajándékait a rászorulók között.

A MikulásGyárba évről-évre egyre többen jelentkeznek önkéntesnek. Sokan kifejezetten a szervezet miatt jönnek Magyarországra a karácsonyi időszakban. Ausztráliából, Kínából, USA-ból és Európa több országából is érkeznek segíteni, csomagolni. Nagy szolgálatot tesznek a MikulásGyárnak, s ez által az adományozottaknak.

Aki így szeretne segíteni, azok számára a MikulásGyár 2017. december 1. és 22. között tart nyitva, az Ötvenhatosok terén 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10-től 19 óráig. Állandó és központi gyűjtőpont az Ötvenhatosok terén felállított nagy sátor, valamint további hivatalos MikulásGyár-gyűjtőpontok: a Lurdy Ház, országszerte a Toyota márkakereskedései, a Hungaroring, valamint szinte az összes posta.