A legjobb ajándékötletek nőknek és férfiaknak

karácsonyi ajándék, ékszer
Vágólapra másolva!
A legjobb ajándék mindig az, amit figyelmességből vesz az ember. Figyelni a másikra minden nap: ez az alapja a tökéletes karácsonyi ajándék kiválasztásának. A közösen eltöltött hetek, hónapok, évek számától függetlenül az igazán figyelmes hölgy vagy úr észreveszi, mire vágyik a másik.
Vágólapra másolva!

Hobbi-kellékek hölgyeknek és uraknak

Az esetek többségében jó választás kedvesünk szokásaihoz/hobbijához hozzájárulni valamilyen módon: keressünk exkluzív kiegészítőket, vagy próbáljuk személyre szabni a neki szánt meglepetésünket!
Amennyiben párunk például szeret futni, szerezzünk be a boltokban néhány hasznos futókelléket (telefontartó, edzésnapló, kulacs), és például egy, a párunk személyiségéhez legjobban illő pólóval vagy trikóval egészítsük ki az ajándékot.

karácsonyi ajándék, futá Forrás: Shutterstock

Természetesen minden hobbi más, és más kiegészítőt igényel. A sportjellegű tevékenységekhez szükséges kellékek száma végtelen, így a nagyobb sportszerboltokban, vagy az interneten is könnyen találunk megfelelő ajándékot.

Aki azonban más kikapcsolódást helyez előtérbe, például fényképezést, filmezést, zenét vagy esetleg művészeti tevékenységet űz, azok számára is a személyre szabott kiegészítők és dísztárgyak lesznek a megfelelő ajándékok (egyedi csapótábla, tréfás nyakbaakasztó, stb.).

Abban az esetben, ha párunk például szeret barkácsolni, akkor adott témában kell mélyebbre ásni. Remek választás egy szerszámos dobozt, vagy épp az a fúrógépgép vagy dekopírfűrész, ami hiányzik az otthoni készletből.

Forrás: Shutterstock

Kétkezi munkát kedvelő hölgyek számára tűkészletet, szép gyűszűt válasszunk, esetleg egyéb kézműves foglalatossághoz szükséges termékeket. Vigyázat! Minden esetben – hacsak nem vagyunk magunk is szakértői a témának – kérjük ki egy közös barát vagy megbízható eladó véleményét!

Exkluzív ajándék hölgyeknek

Amennyiben hölgyek számára keresünk exkluzív ajándékot, akkor el kell mélyülnünk az ékszerek, sminkek, parfümök világában. A figyelmes férfinek van releváns elképzelése az ajándékról, de nem árt kikérni egy másik hölgy véleményét a témában, hiszen árnyalatnyi különbségek is számítanak, hogy valóban a megfelelő darabbal lepjük meg kedvesünket. Érdemes korán nekilátni a keresgélésnek és az információszerzésnek, ugyanis az ajándékok száma végtelen. Egy-egy divatos ékszer mindig megdobogtatja a hölgyek szívét, legyen szó nyakláncról, vagy karkötőről. Ügyeljünk a díszdobozra is, nagyon fontos az ajándék átadásánál a „körítés". Szívünk választottjának a kezét nem javallott karácsonyi ajándékként megkérni.

Forrás: Shutterstock

Kerülendő ajándékok: plüss állatok, előre elkészített ajándékcsomagok, élő állat, fogyókúrás, vagy ránctalanító kellékek.

Exkluzív ajándék uraknak

Férfi szerettünk esetén is a figyelmes ajándékválasztás a befutó. Messzemenőkig ismerni kell szokásait, ha például borotválkozáshoz szükséges csomagot szánunk neki, de természetesen megfelelő odafigyelés hiányában egy üveg italt sem javasolt megvásárolni. Ahogyan a hölgyek esetében, úgy az urakéban is jó ötlet az ékszer, például egy divatos karóra, azonban informálódjunk előre az igényekről, könnyű elhibázni, és a választék hatalmas.

A férfiak esetében az ízléses kiegészítők is kitűnő ajándékok, hiszen a legtöbben nem vásárolnak maguknak ilyen jellegű tárgyakat, ugyanakkor gyorsan magukénak érzik. Ilyen például dohányzó férfiak esetén az egyedi öngyújtó, hamutál, vagy cigarettatárca, esetleg egy elegáns irodai kellék (toll, zsebnaptár).

Forrás: Shutterstock


Természetesen egy jó könyv, prémium csomag kávé, vagy egy üveg a kedvenc italból is megteszi, de törekedjünk rá, hogy minden döntésünket a férfi egyénisége szerint hozzunk meg.

Kerülendő ajándékok: zokni és fehérnemű, vicces konyhakötény, olcsó ital, bögre, és előre elkészített ajándékcsomagok.