Zokni és tusfürdő helyett

Ha parfüm, akkor csakis egyénre szabott illat jöhet számításba
Vágólapra másolva!
Ajándékot, főleg szépet és hasznosat, nem könnyű választani, még akkor sem, ha hozzánk közelállót szeretnénk meglepni vele.
Vágólapra másolva!

Persze könnyebb dolgunk van, mert ismerjük az ízlését, a szokásait, de ha valamilyen speciális diétát, életmódot követ, különleges hobbija van, netán mindene megvan, és valami igazán maradandóval, eredetivel szeretnénk meglepni, akkor nekünk is szükségünk lehet néhány hasznos tanácsra.

Tudomány

Ha parfüm, akkor csakis egyénre szabott illat jöhet számításba – olyan, amiből csak egy van a világon, és amelyik tökéletesen passzol a viselőjéhez. Zólyomi Zsolt, az egyetlen magyar parfümőr személyes tanácsadása az egész világon egyedülálló.

„Ha olyan parfümöt szeretnénk, ami illik a bőrünkhöz, befizethetünk egy személyes illattanácsadásra. Fontos, hogy a találkozó előtt ne tegyünk fel parfümöt, mert 50-60 illatot fogunk megszagolni, a legjobbnak tűnő 4-6 illatot a bőrünkre fújják, és így választják ki a legjobbat” – magyarázza Zólyomi Zsolt, aki szerint az emberek háromnegyede olyan parfümöt használ, ami nem passzol hozzá.

Ha parfüm, akkor csakis egyénre szabott illat jöhet számításba Forrás: Dreamstime

A másik, ennél jóval idő-és költségigényesebb megoldás, amikor a szakember személyre szabott parfümöt készít. Ez a munkafolyamat csaknem egy évig tart. Az első találkozáskor felveszik a megrendelő illatprofilját, amit egy-két havonta újabb megbeszélés követ, ahol a megrendelő bőrén próbáljuk ki a készülő parfümöt – mondja Zólyomi Zsolt.

Táfelspicc

Gasztronómiában jártas ismerősünket akár egy séffel is meglephetjük, aki házhoz jön, és bármilyen különleges menüt elkészít. Hampuk Zsolt minden alaklomra, így családi ünnepekre is egyedülálló menüsorokat kínál. Honlapja szerint a mesterszakácsok a nemzetközi trendek és a hagyományok ötvözésével varázsolják a megrendelő asztalára a különleges fogásokat, melyekhez a legjobb minőségű alapanyagokat használják.

A Private Chef mesterszakácsai kiváló minőségű alapanyagokat használnak Forrás: flickr/Pug Girl

A különleges italok szerelmeseit bátran lepjük meg egy mixer vagy barista tanfolyammal: az alapok akár néhány óra alatt elsajátíthatóak – baráti társaságunk legnagyobb örömére.

„A Bols Mixer Akadémia alaptanfolyamai mindenki számára izgalmasak, akiket vonz a vendéglátás világa – mondja Micopulu Athéna, a Bols Mixer Akadémia oktatásszervezője. Különleges, személyre szabott ajándék lehet karácsonyra a Hobby mixer képzés, ami tulajdonképpen egy izgalmas, szórakoztató oktatással egybekötött, egész estés, csoportos koktélozás, miközben résztvevők olyan, közkedvelt koktélokat készítenek el, mint a Mojito, a Sex On The Beach vagy a Pina Colada.

Az igazi, hamisítatlan Mojito-bárpult Forrás: flickr/Robert Sarkisian

Ma már egyre több a hobbi mixer, hiszen egyre többen ismerik fel, milyen jót tesz egy baráti összejövetelnek, ha egyikőjük ismeri a koktélkészítés csínját-bínját.

A kávérajongókat az Otthoni Kávékészítési Technika továbbképzésre érdemes beíratni. „Ezt a képzésünket azoknak ajánljuk, akik minőségi és finom kávét szeretnének fogyasztani otthonunkban” – magyarázza Micopulu Athéna, hozzátéve, hogy az órák alkalmával felmérik a résztvevők kávéfőzőinek állapotát, és megtanítják, miként, milyen alapanyagokból készíthetik el otthon a kedvenc kávéjukat.

Kult

A regények regénye Forrás: Libri Kiadó

A Katona könyvesboltjában minden irodalom-, zene- és színházkedvelő megtalálja a számítását. „Nagyon sokan keresik Lombos El Marci és a Juhász Attila Jazz Quartett felnőtt meselemezét, a Voodoopest legendákat, a komolyzenét kedvelő közönség Batta András A mennyei hang címmel megjelent új könyve iránt érdeklődik, és egyre kapósabbak Lars von Trier filmjei is” – sorolja Schőn Edina, a K:önyv és Bolt megálmodója.

A szépirodalmi kötetek közül Irvin Welsh Mocsok című könyvét, Oscar Wilde új fordításban megjelent, cenzúrázatlan Dorian Gray-kötetét, illetve a katalán Jaume Cabré Én vétkem című regényét keresik egyre többen.

Ezek a könyvek egytől egyig különleges és kiváló ajándékok lehetnek, aki pedig a magyar szerzőket kedveli, az üzletben akár egy-egy kortárs író aláírását is begyűjtheti.

Egészség

A közelgő újévre és a kötelező fogadalmakra gondolva befizethetjük szerettünket egy teljes életmódváltásra, de akár a következő New York Maratonra is. A magukra odafigyelő, egészségtudatos emberek számára ugyanígy hasznos ajándék egy személyre vagy életkorra szabott szűrőcsomag.

A 2010-es New York Maraton legidősebb indulója, az akkor 90 éves veterán katona, Jonathan Mendes 10 óra alatt teljesítette a versenytávot Forrás: Sgt. Randall A. Clinton

„Ma már egyre jobban odafigyelünk az egészségünkre, és ezt egyre több klinikán felismerik. A MeDoc Egészségközpontban többféle szűrőcsomagot kínálnak, de érdemes egy komplett vizsgálatot készíttetni. Ez magában foglalja a kardiológiai vizsgálatot, a biorezonanciás vizsgálatot, az arteriográfos érfalrugalmasság-mérést és a vérvételt” – mondja Vértes András, a rendelő igazgatója.

Az egyénre szabott, különleges ajándékok előkészítése, beszerzése ugyan több időnkbe és energiánkba kerül, de megéri áldozni rá. Csak ne hagyjuk az utolsó pillanatra.