Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Karácsonyi dekoráció tésztából és más őrült ötletek

dekor kicsi
Vágólapra másolva!
Egy feleslegessé vált cd, egy csúnya pulóver is hasznos lehet, és megmutatjuk, hogyan lesz egy régi memóriából karácsonyfadísz.
Vágólapra másolva!

A “tökéletes” karácsonyi dekorációkat bemutató magazinok és blogok láttán egyáltalán nem nehéz engedni a csábításnak, és megrohamozni a legközelebbi lakberendezési áruházat. Mielőtt elindul, hogy megküzdjön a stresszel és a végtelen sorokkal, inspirálódjon az alábbi ötletekből – lehet, hogy valójában otthon is minden a rendelkezésére áll. És már maga a dekoráció elkészítése is örömet okoz, addig is kivonjuk magunkat az ünnepi hajtásból.

Forrás: blog.ismoyo.com

Tészta minden háztartásban akad, így már csak valamilyen kúp alakú tárgy, ragasztó és festék kell, hogy elkészüljön az alternatív karácsonyfa. A leglátványosabb eredményekre a kagylótésztával (ricossa) jutunk, de a fussili, farfalle és a penne is jól felhasználható, de a lehetőségek tárháza végtelen.

Forrás: architectureartdesign.com

A metálszínűre festett és felfűzött farfalle helyettesítheti a füzéreket is.

Forrás: recyclart.org

A régi számítógép memóriája jó esetben a veszélyes hulladékok között végzi. Soha nem tudjuk meg, ki volt az a szemfüles geek, aki karácsonyfadíszként hasznosította újra a feleslegessé vált alkatrészeket, mindenesetre nem volt rossz ötlet: a RAM csodásan csillog, ha ráesik a gyertyafény.

Forrás: cremedelacraft.com

Egy teljesen hétköznapi, unalmas üvegdíszt egy feleslegessé vált cd diszkógömböket megszégyenítő, csillogó gömbbé varázsolhat. Elég hozzá egy olló, egy kis ragasztó és egy szalag, amivel a díszt felakaszthatjuk. Videós segítséget itt talál.

Forrás: cremedelacraft.com

Újabb lehetőség a Helloweent túlélő tököknek: fehérre festve beltéri hóemberként dobhatják fel a karácsonyi dekorációt. A képen látható hóember sima falfestékkel készült, de ragasztó és borotvahab keverékéből is lehet „festéket” gyártani.

Forrás: club.chicacircle.com

A régi, megunt pulcsik vicces díszekként vagy az egyedi csomagolás kiegészítőiként születhetnek újjá. Csak ki kell vágni a kesztyűformát a pulóver ujjából, és össze kell varrni. Lehet cifrázni szegélyekkel és gombokkal, ez már csak idő és fantázia kérdése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről