A 10 legjobb netes mém az idén - 2. rész

Vágólapra másolva!
Miért mondják mostanában mindenre, hogy forever alone? Ki az a Y U No Guy? Mitől lesz világhírű egy hatvanhét éves rasszista öregember? És ki fenyegeti a Lincoln Parki lányok, fiúk, férjek és feleségek testi épségét? Az idén a neten pörgő mémek áttekintésének második, befejező része.
Vágólapra másolva!

6. Epic beard man
Az év első felének nagy találata volt a hatvanhét éves Thomas Bruso, aki a buszon szóváltásba keveredik egy nála jóval fiatalabb feka sráccal, majd betöri annak orrát. Rasszizmus+verekedés+idézhető aranyjköpések = villámgyors mémmé válás és hősi státusz: az eposzi szakállas ember olyan magasra jutott, hogy még egy másik legendás mémmel, a technovikinggel is készült közös műalkotás róla.

Forrás: [origo]

7. Bed intruder
Antoine Dodson nővérét a híradások szerint a saját lakásukban akarta megerőszakolni valaki. Az illető azonnal elmenekült, amikor Antoine a testvére segítségére sietett. A történetbe ott kapcsolódunk be, hogy Dodson úr a fején kendővel egzaltáltan és hatalmas átéléssel nyilatkozott a tévének. És aki az internetekben óriási átéléssel, indulatosan nyilatkozik valamiről (akármiről), abból nagyon könnyen készíthetnek mémet az erre szakosodott oldalak képzőművészei. Persze miközben nevetünk, jól tesszük, ha megfogadjuk a tanácsát, és "elrejtjük a gyerekeinket, elrejtjük a feleségünket és a férjünket, mert mindenkit megerőszakolnak ma már".

Forrás: [origo]

8. Forever alone
Ez a mém a magányt és az egyedülmaradást dolgozza föl egy hatalmas állkapcsú, kék könnyeket síró arc segítségével, és hát ki értene jobban ezekhez a témákhoz, mint a napjaikat az internetben töltő, szociális kihívásokkal küzdő tizenévesek? Tőrölmetszett erőltetett mémként indult, de aztán olyan népszerű lett, és annyi készült belőle június vége óta, hogy szükségszerűen született pár valóban fergeteges műalkotás, a forever Stallone szóviccért pedig mindenképpen jár a Geszti Péter Vándordíj.

Forrás: [origo]


9. Y u no guy
Ez kivételesen nem a 4chanről vagy a Redditről indult, hanem a tumblr és a memegenerator kezdte nyomni tiszta erőből - márpedig ha valamit a tumblren erőltetni kezdenek, abból csak akkor nem lesz mém, ha David Karp napokra lekapcsolja az internetet. A "Why you no" fonetikus átírásából, és a Gantz Manga 2002-es májusi számának egyik képkockájából összedobott, gyakrabban irritáló, mint vicces mémfolyam hatalmas és könnyű variálhatóságának köszönhetően még nem tudott lecsengeni, pedig ideje lenne már.

Forrás: [origo]

10. Pokerface
A világ legkínosabb vagy legdühítőbb szituációira az ember 2008-ban őrjöngéssel reagált, 2009-ben megoldódtak maguktól, és akkor minden jobban sikerült a vártnál, az idén pedig nem marad már, mint a pókerarc. Anyád fölfedezi a pornógyűjteményedet? Pókerarc. A csajod meglátja, ahogy valaki mással randizol? Póerarc. Valami igazán izzó hazugságon kap a főnököd? Igen, itt is a pókerarc a megoldás. A pókerarc ugyanis mindenre megoldás, főleg, ha négypaneles képregények végére tesszük.

Forrás: [origo]


(A cikkhez nyújtott segítségéért köszönettel tartozunk zsukovnak.)