Soros emberei újabb támadást indítanak Magyarország ellen

2017.12.07., 09:04
rendezés

Ma tartják az újabb meghallgatást hazánkról, amit az Európai Parlament állampolgári jogok, igazságügyi és belügyi bizottsága (LIBE) szervez. Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogja képviselni, a másik oldalon ezúttal is a Soros által pénzelt Magyar Helsinki Bizottság fog állni, Pardavi Márta képviseletében.

Origo
11:02

Vége

Véget ért a meghallgatás.

Origo
11:01

Ezért nem szabad fenyegetőzni

Szánthó szerint az uniós forrásokkal való fenyegetőzés azért nem helyes, mert Magyarországot nagyon súlyos traumák érték. Hazánk a források hozzáférése érdekében nagyon sok dologról lemondott - mondta.

Origo
10:59

Szánthó: Senki sincs veszélyben Magyarországon

Szánthó Miklós szerint senkinek nem veszélyezteti a szabadságát a magyar jogrendszer. Az Alapjogokért Központ vezetője szerint az uniós alapfogalmak meglehetősen homályosak. Alapjog-e a homoszexuálisok házassága? - tette fel a kérdést. Egyes országokban ez alapjog, míg másoknál nem. 

Origo
10:55

Polyák odaszúrt a szociknak

Polyák Gáboré a szó, aki szerint a nemzeti konzultáció egy vicc. Szólt arról is, hogy 2010 előtt sem volt jó a magyar médiahelyzet.

Origo
10:51

Soros képviselője szerint senkit nem akar integrálni Magyarország

Pardavi Márta, a Soros György által kitömött helsinki bizottság szerint problémás, hogy fel kell tüntetni a külföldről kapott forrásokat. Magyarország senkit nem akar integrálni, és a menekültügyi rendszer kiüresedett - tette hozzá.

Origo
10:46

"Ezt nem tudom elfogadni"

280 magyar állampolgár adott 1 százalékos felajánlást a helsinki bizottságnak - mondta Szijjártó. Nem tudom elfogadni, hogy az NGO-k bevonása a kormányzásba jó, míg az embereké nem - tette hozzá. Az illegális bevándorlással kapcsolatban azt mondta, hogy hazánk minden nemzetközi jogszabályt betart.

Origo
10:44

Szijjártó: Józan ész mentén kell vitázni

Szijjártó Péter reagált az elhangzottakra. Magyarország egy erős unióban érdekelt, a vitákat pedig a józan ész mentén kell lefolytatni. A magyar kormány a magyar embereket képviseli, és az emberek iránymutatása alapján jár el. Soha nem állítottam, hogy minden migráns terrorista, de a 1,5 milliós migránsáradat lehetőséget ad arra, hogy a terroristák könnyen bejussanak az unióba - mondta Szijjártó.

Origo
10:40

Szanyi Tibor is megszólalt

Szanyi Tibor, az MSZP képviselője szerint a szolidaritásnak nagyon sokféle módja van. Úgy látja, a kormány félrevezeti az embereket. Azt kérdezte Szijjártótól, hogy Magyarország hajlandó lenne-e befogadni 1300 menekült kisgyereket.

Origo
10:37

Romániában is rossz a helyzet

Sógor Csaba, az RMDSZ képviselője arról beszélt, hogy Romániában is rendkívül rossz a demokratikus helyzet, mégsem került a LIBE-bizottság elé. Nem értem, hogy miért csak Magyarországról beszélünk? - tette fel a kérdést.

Origo
10:34

Járóka: Miért nem kérdezik meg az embereket az EU-ban?

Járóka Lívia Fidesz EP-képviselő szerint rendkívül egyoldalú volt a LIBE beszámolója a magyar helyzetről. Nem érti, hogy miért nem kérdezik meg az emberek véleményét a bevándorlásról az unióban. Járóka arról beszélt, hogy érthetetlen, hogy a civilek számára miért probléma, ha be kell vallaniuk, honnan kaptak pénzt.

Origo
10:32

Több tízmilliós migránsáradatról beszélt a kommunista politikus

Spinneli olasz kommunista képviselő arról beszélt, hogy neki is több vitája van Soros Györggyel. Több százmilliós migráns érkezéséről is beszélt a kommunista politikus a következő évtizedekben.

Origo
10:28

Tényleg egypártrendszer van Magyarországon?

Magyarországon egypártrendszer van - mondta egy EP-képviselő. Lopez Aguilar szocialista képviselő szerint nem véletlen, hogy ennyiszer napirenden van Magyarország. Szerinte a legfontosabb, hogy nyílt társadalom legyen.

Origo
10:23

Egy zöldpárti szerint nem a Fidesz nyert 2014-ben

Elképesztő ámokfutásba kezdett egy zöldpárti EP-képviselő, aki szerint nem a Fidesz nyerte meg a 2014-es választást. Szerinte a Fideszt ki kellene zárni az Európai Néppártból.

Origo
10:22

Gál Kinga: Kettős mérce van Magyarország ellen

Gál Kinga, a Fidesz EP képviselője arról beszélt, hogy semmi objektív mérőszám nem igazolta vissza, hogy miért kellene rendszerszintű problémákról beszélni Magyarországon. Az OLAF-beszámolója szerint sem talált semmilyen rendszerszintű problémát Magyarországon. 55 ezer civil szervezet van hazánkban, és a többségük minden törvényi szabályt betart. Kettős mérce érvényesül hazánk ellen - tette hozzá.

Origo
10:18

Várandós asszonyok bilincsben?

Josef Weidenholzer szocialista képviselő szerint várandós asszonyokat visznek bilincsben Röszkén. Sérelmesnek tartja, hogy a kötelező kvótákat nem tartja be Magyarország.

Origo
10:16

Szijjártót szeretnék svéd migrációs miniszternek

Judith Sargentini zöldpárti képviselő több kérdést intézett a felszólalókhoz. Egy másik képviselő arról beszélt, hogy a magyar kormány nagyon ügyesen ellenállt az uniós diktátumoknak. Jó lenne, ha Szijjártó Péter lenne a svéd migrációs miniszter - mondta Kristina Winberg EP-képviselő. Beszélt arról is, hogy egyre több a no-go zóna Svédországban.

Origo
10:10

A zöldek is felmondták a Soros-leckét

Egy francia zöldpárti képviselő arról beszélt, hogy a magyar kormány nagyon agresszív kampányt folytat a migránsokat pártoló szervezetekkel szemben. Szerinte a magyar kormány egyre ellenségesebb a szervezetekkel szemben.

Origo
10:07

Liberális vélemény: Szijjártó Péter provokált

Louis Michel, belga liberális képviselő szerint Szijjártó Péter provokált. A többség zsarnoksága van Magyarországon - mondta a liberális képviselő. 

Origo
10:05

Lengyel kérdések

Marek Jurek lengyel EP-képviselő több kérdést tett fel a Soros-ügynököknek. Többek között arra volt kíváncsi, hogy az MSZP-kormányok alatt, hogyan működött a sajtó.

Origo
10:02

Nidermüller kérdései

Nidermüller Péter, a DK képviselője és Soros legmegbízhatóbb képviselője azt kérdezte Szijjártótól, hogy a kormány megfigyeli-e a Soros szervezeteket, valamint tényleg boszorkányüldözés zajlik-e az EP-ben. 

Origo
10:00

Megdicsérték a magyar gazdaságpolitikát

Kezdődik a vita. Egy néppárti felszólaló szerint a magyar kormány sokkal jobb, mint a lengyel kormány, mert a magyar kabinet legalább eljön az EP-be vitázni. Monika Hohlmeier kiemelte, hogy a magyar kormány gazdasági eredményei európai színtéren is kiemelt. Úgy látja, hogy a magyar kabinet abban hibázik, hogy az illegális bevándorlást keveri a terrorizmussal.

Origo
09:56

Nemzeti ideintitás versus EU

Az Alapjogokért Központ vezetője szerint az EU-ba újonnan csatlakozó országok számára mást jelent a szuverenitás, mint a nyugati országok számára. Korábban a jólét elnyomta a nemzeti identitás körüli vitákat, de amikor problematikus időszakok voltak, akkor számos állam úgy vélte, hogy a belső problémáit önállóan szeretné megoldani - tette hozzá. Ezek a tagállami szinten meghozott döntések kapcsán alakultak ki viták az uniós színtérrel - mondta Szánthó. A szuverenitási felfogások mögött identitás viták állnak. Szólt arról is, hogy ezen viták miatt került előtérbe a nemzetek Európája kontra föderális Európa vita is.

Origo
09:51

Szánthó: Szuverenitási vita van

A mostani viták alapja, hogy a magyar kormány megtehette volna-e az alkotmányozó lépéseket önállóan, vagy pedig uniós szinten kellett volna egyeztetni róla. Egy szuverenitási vita van jelenleg az unió és a magyar kormány között - mondta Szánthó Miklós. Úgy látja, az unió egy gazdasági együttműködésként indult, és a konjunktúra időszakában is gazdasági kérdések voltak a középpontban.

Origo
09:48

Alkotmányozó felhatalmazást kapott a Fidesz

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője arról beszélt, hogy a magyar közjogi hagyományok alapján 2010-ben egyértelmű alkotmányozó felhatalmazást adtak a Fidesz vezette kormánynak. A korábbi viták során is reflektorfénybe került Magyarország. Szólt arról is, hogy hazánk ellen uniós szinten nem indult kimagaslóan sok kötelezettségszegési eljárás.

Origo
09:45

Polyák Európa segítségét kérte

Nincsen független médiafelügyelet Magyarországon, ezért sérül a médiaszabadság - mondta Polyák. Úgy látja, az uniónak fel kellene lépnie mindezek ellen.

Origo
09:42

Polyák Gábor nagyon retteg

Polyák Gábor beszédében a balliberális oldal állításait sorolja a magyar médiahelyzetről. Úgy látja, a magyar médiaszabadság veszélyben van.

Origo
09:39

Polyák szerint nincs sajtószabadság Magyarországon

Polyák Gábor szerint nincsen sajtószabadság Magyarországon, de van még szabad sajtó. Egy olyan médiapolitika van Magyarországon, ahol nincs szociális párbeszéd - tette hozzá. Úgy látja, a kormány teljesen uralni akarja a médiát.

Origo
09:35

Rasszizmust lát Pardavi

A magyar kormánynak a toleranciát kellene támogatnia, és nem Brüsszel-ellenes kampányt kellene folytatnia - mondta Pardavi. A helsinki bizottság szerint a rasszizmus is egyre nagyobb Magyarországon.

Origo
09:32

Pardavi felmondja a Soros leckét

Pardavi szerint a civil törvény megbélyegző. Mindezzel a Soros György által tollba mondott érveket sorolja föl. Úgy látja, a szólásszabadság is veszélyben van Magyarországon, és a magyar törvény az oroszt másolja.

Origo
09:29

Félelmet lát a helsinki bizottság

Pardavi Márta szerint a kritikus vélemények egyre kisebb térben tudnak érvényesülni Magyarországon, és megfélemlítik a magyar civil szervezeteket. A helsinki bizottság képviselője szerint a kormány megfélemlíti az embereket. Pardavi szerint mindezt a civil törvény elfogadása is bizonyítja.

Origo
09:25

Pardavi Márta is megszólalt

Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság képviselője arról beszélt, hogy a szervezete a menekültek jogait képviseli. Úgy látja, hogy a jogállamiság és az emberi jogok olyan fontos értékek, amik az unió alappillérei. Szerinte a magyar kormány veszélyezteti az alapvető értékeket, és nem tartja tiszteletben. A Soros György által kitömött szervezet szerint ők a társadalom egészét védik.

Origo
09:23

Erre is nemet mondtak a magyar emberek

A magyar emberek nemet mondtak a kötelező betelepítésre, és a kormány a magyar emberek akaratát képviseli - mondta Szijjártó. Továbbra is harcolni fogunk a magyar emberek biztonságáért - tette hozzá. Szijjártó Péter szerint az ehhez szükséges vitákat megvívták eddig is, és a jövőben is meg fogja vívni. A vita ténye nem rossz, mivel ez azt jelenti, hogy demokrácia van.

Origo
09:19

Szijjártó: Ez súlyos veszély Európa számára

Szijjártó Péter elmondta, súlyos veszély az illegális bevándorlás. Európában olyan terrortámadások történtek, amiben több mint 300 ember meghalt. Mi nem fogadjuk el, hogy folyamatos fenyegetésben éljünk, úgy gondoljuk az illegális bevándorlást meg kell állítani - mondta a miniszter. Szijjártó közölte, hogy hazánk mindig minden feltételnek megfelelt. A miniszter elmondta, hogy pont a LIBE bizottság döntött arról, hogy felső korlát nélküli bevándorlást akar, ami egyezik Soros György véleményével. Mindez veszélyes Európa számára - tette hozzá. 

Origo
09:16

Képmutatás és politikai korrektség

Úgy tűnik rengeteg kérdésben teljesen mást képviselünk, és a magyar embereknek nem tetszik, amikor Magyarországot támadják Önök, és lehet az sem fog tetszeni, amit mondani fogok - mondta Szijjártó. Az elmúlt években hazánk mindent megtett, hogy hozzájáruljon az unió fejlődéséhez, és visszaszerezze elveszített versenyképességét. Szijjártó szerint 2010-ben az IMF lélegeztetőgépén volt az ország, akkor Magyarország kormánya meg tudta újítani az országot. A magyar emberek összefogtak, és bebizonyították, hogy van kiút. A képmutatás és a politikai korrektség kezdi eluralni a párbeszédet - mondta a miniszter

Origo
09:13

Szijjártó: Soha nem tértünk ki a vita elől

Mi magyarok soha nem tértünk ki a vita elől - mondta Szijjártó. A külügyminiszter szerint az unióban mindenkinek joga van ahhoz, hogy elmondja a saját álláspontját. Rendkívül antidemokratikusnak tartanánk, ha egy nemzettől elvitatnák a jogot attól, hogy képviselje a saját álláspontját.

Origo
09:11

Szijjártó beszél

Szijjártó Péter következik.

Origo
09:10

Párbeszédet akar a parlament

Sophia in t' Veld beszél elsőként, aki szerint a menekültek jogai sérültek Magyarországon, valamint rendszerszintűen sérül a jogállamiság Magyarországon. Hazánk egy tesztet képvisel - mondta a liberális képviselő. A parlament véleménye szerint a párbeszéd nagyon fontos, és bizonyítékokra van szükség - tette hozzá. Úgy látja, a 7-es cikkely lényege, hogy az unió felléphet, ha sérülnek az alapvető jogok.

Origo
09:07

Szórólapot osztottak

Az európai radikális demokraták egy szórólapot osztottak ki, amiben Orbán Viktor miniszterelnököt támadják.

Origo
09:05

Kezdődik a meghallgatás

Kezdődik a nyilvános meghallgatás.

Origo
08:54

Korábbi meghallgatások

2011-ben Orbán Viktort az EP plenáris ülésén hallgatták meg a médiatörvény, a kettős állampolgárság és a „magyar nacionalizmus" miatt. 2013-ban a Tavares-jelentés kapcsán tartottak meghallgatást, és ítélték el Magyarországot. 2015-ben a halálbüntetés említése, a kormány bevándorláspolitikája és az akkori bevándorlásról szóló konzultáció miatt támadták hazánkat a brüsszeli balliberális képviselők.

Origo
08:53

Előzmények

A ma délelőtti meghallgatás előzményei hónapokkal ezelőttre nyúlnak vissza. Idén tavasszal a Soros György érdekeivel homlokegyenest szembemenő politika (bevándorláspolitika, a Lex CEU és a Soros-szervezeteket érintő külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény) miatt erős támadás indult Brüsszelből hazánk ellen. Az EP májusban döntött arról, hogy a 7. cikk szerinti eljárás előkészítését kéri Magyarországgal szemben. Az előterjesztést a szociáldemokrata, a liberális, a zöldpárti és a radikális baloldali frakció együtt nyújtotta be.

Origo
08:53

Soros emberei ma bizonyíthatnak a milliárdosnak

Ma tartják az újabb meghallgatást hazánkról, amit az Európai Parlament állampolgári jogok, igazságügyi és belügyi bizottsága (LIBE) szervez. Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogja képviselni, a másik oldalon ezúttal is a Soros által pénzelt Magyar Helsinki Bizottság fog állni, Pardavi Márta képviseletében. Rajta kívül Polyák Gábor neve áll a meghívóban, aki a szintén Soros-kötődésű Mérték Médiaelemző Műhely vezetője. Az eredeti terv szerint a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Kapronczay Stefánia személyében is jelen lett volna, de ő végül lekerült a meghívottak listájáról. Ennek fényében a Magyarországról szóló jelentés tartalma előre borítékolható, tervezetének bemutatására pedig éppen a magyar a választások előtt, márciusban kerül sor. Feltehetően nem véletlenül. Nézzük, kik azok a szervezetek, személyek, akik hazánk ellen lépnek fel, Soros György érdekeit képviselve.

Még több bejegyzés