Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Így hazudik a baloldali sajtó

hengerelt újság, újságpapír
Vágólapra másolva!
Bár jogerősen is kimondta a bíróság a Soros György által támogatott Direkt36 egyik állításáról, hogy egy hatalmas nagy hazugság, mégis a baloldali propagandasajtó továbbra is azt terjeszti, hogy egy kínai vegyianyag-elosztó épül Soroksáron. Mint ismert, tavaly nyáron állt elő ezzel a hazugsággal a Direkt36, miközben egyetlen bizonyítékot sem sikerült bemutatniuk a bíróságon. Nem véletlenül: sem Soroksáron, sem máshol nem épül vegyianyag-elosztó. Orbán Viktor miniszterelnök pedig még tavaly júliusban is az azonnali kérdések órájában nevezte alaptalannak a vegyiüzem-építéséről szóló híreket.
Vágólapra másolva!

Még tavaly nyár elején azt a teljesen valótlan „hírt" hazudta a Soros György által támogatott baloldali propagandasajtó, hogy állítólag egy soroksári területen kínai vegyianyag-elosztó központot tervez építeni a kormány, ami állítólag az európai akkumulátorgyártást szolgálná ki vasúti úton.

Baloldali hazugság

Orbán Viktor miniszterelnök már 2023. július 3-án az azonnali kérdések órájában azt válaszolta az üggyel kapcsolatban, hogy ez a felvetés komolytalan, ilyen vegyi elosztóüzem nem fog épülni, emiatt a kérdező (Szabó Rebeka - Párbeszéd) nyugodtan aludhat. A kormányfő tehát tisztázta a helyzetet, és világossá tette, hogy a kormánynak nem áll szándékában vegyianyag-elosztó központot létrehozni.

Panyi Szabolcs Forrás: AFP/Gergely Besenyei

Később a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben írta: a miniszterelnök és a kormány nem támogatja a vegyianyag-elosztó létesítését Magyarországon.

- írta közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Ezt követően Karácsony Gergely minden bizonnyal a dollármédia utasítására próbálta napirenden tartani az ügyet, és a Fővárosi Közgyűlés is tárgyalt a nemlétező kérdésről. Bese Ferenc, Soroksár független polgármestere is szót kért. Elmondta, hogy tájékozódott az ügyben, és saját információja szerint nincs ilyen beruházás napirenden.

Hazudott Soros propagandistája

Tavaly szeptemberben első fokon döntött a bíróság a Direkt36 alkalmazottja, Panyi Szabolcs nevében beadott ügyben. A Soros György által kitömött Direkt 36 azt akarta, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda adja ki az ezzel kapcsolatos levelezést - csakhogy ilyen levelezés értelemszerűen nincs, hiszen nem létező tervről nem lehet levelezni. A bíróság elutasította a keresetet, és még a perköltséget is a lap fizeti.

A DIREKT36 PROPAGANDISTÁJA NEM TUDOTT SEMMILYEN BIZONYÍTÉKOT FELHOZNI ARRA, HOGY A KABINETIRODA BÁRMILYEN LEVELEZÉST FOLYTATNA BÁRKIVEL AZ ÜGYBEN, PEDIG A CIKK ERRE A MOST MÁR BIZONYÍTHATÓAN NEM LÉTEZŐ LEVÉLRE ÉS NEM LÉTEZŐ HATÁSTANULMÁNYRA ÉPÜLT.

Összességében tehát: bíróság mondta ki, hogy egyetlen szó sem volt igaz abból, hogy a kormány vegyianyag-elosztót építene Soroksáron.

Jogerős

Ezt követően a múlt héten másodfokon sem tudta igazolni a bíróságon a Direkt 36 nevű, nagyrészt Soros György által támogatott dollármédium, hogy kínai vegyianyag-elosztót építenének Soroksáron. A pert a Miniszterelnöki Kabinetiroda tehát másodszor is megnyerte.

Mindennek ellenére a baloldali média képtelen leállni az üggyel, és továbbra is azt a teljesen képtelen, bírósági ítélet által is kimondott hazugságot terjesztik, hogy mégis épül majd ilyen gyár, miközben a valóság ennek az ellentéte, nem fog épülni ilyen gyár.

Dehát így hazudik a dollármédia.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről