Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Verőcei hajótragédia: az egyik eltűnt fiatal egy hónapja lett az év tanulója

Vágólapra másolva!
A verőcei hajóbalesetet szenvedett fiatalok között volt Márton is, aki nemrég azért szerepelt a hírekben, mert kimagasló eredményeiért ő lett az év legjobb tanulója.
Vágólapra másolva!

2024. május 18-án éjjel a Duna verőcei szakaszánál egy motorcsónak és egy szállodahajó ütközött össze. A balesetet követően a kishajóban utazó, nyolctagú, egy fesztiválról hazafelé tartó társaság két tagja meghalt, öt embert pedig még most is nagy erőkkel keresnek: a kutatásban több százan dolgoznak.

A Ripost szerint az egyik fiatal, Márton már korábban is bekerült a hírekbe, akkor egészen más okból. A dévaványai fiú egy erdészeti szakközépiskola tanulója volt, kimagasló tanulmányi eredményeiért 

a tragikus baleset előtt hatalmas elismerést kapott az intézményétől: április utolsó hetében megkapta az iskola legkiválóbb tanulójának járó díjat. 

Mártonnak már a nagyapja is vadászként dolgozott, így neki az erdészeti iskola nemcsak egy mellékes választás, hanem egyben életcél volt, mint ahogyan a vadászat is. Szabadidejét is a természetben töltötte: imádott a vadonban fotózni - írja a Bors.

 

Egy abszolút alapgépem van, azzal kezdtem el fotózgatni, ami nagyon sok időmet elvette. Volt olyan, hogy betelefonáltam az osztályfőnöknek, hogy nem tudok menni órára, mert kint ülök a nádasban és várom a kacsákat, hogy leszálljanak a vízre. Ezt mondanám hobbimnak, meg a vadászatot, de az meg ugye számomra nem hobbi, hanem egy életvitel, egy életforma

– mondta Márton az iskolai elismerés átvételekor a Délmagyarországnak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről