Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Részvétét fejezte ki az iráni elnök és külügyminiszter halála miatt Szijjártó Péter

SzijjártóPéter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Részvétét fejezte ki a külgazdasági és külügyminiszter Ebrahim Raiszi iráni elnök és Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter és más iráni tisztviselők halála miatt, akik a május 19-i tragikus balesetben vesztették életüket.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán megosztott, Ali Bagheri Kaninak, az Iráni Iszlám Köztársaság megbízott külügyminiszterének címzett részvéttáviratában azt írta, hogy "emlékszem a 2021. december 16-i teheráni látogatásom alkalmával Raiszi elnök úrral folytatott találkozómra, és az Amirabdollahián külügyminiszterrel folytatott megbeszéléseimre, aki mindig támogatta a hagyományosan baráti magyar-iráni kapcsolatok erősítését".

"Soha nem felejtem el, hogy mindig a rendelkezésemre állt, amikor találkozót kértem tőle, és mindig tiszteletet tanúsított Magyarország iránt" 

- fogalmazott Szijjártó Péter.

A tárcavezető kifejezte a legmélyebb együttérzését a hozzátartozóknak és az iráni népnek. "Gondolatban az elhunytak szeretteivel vagyunk" - hangsúlyozta, jó egészséget és sok erőt kívánva a megbízott külügyminiszter felelősségteljes munkájához ebben a nehéz időszakban.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről