Jakab István: Véget kell vetni a háborúnak

Vágólapra másolva!
Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a háborúk okozta sebekről és az európai felelősségről.
Vágólapra másolva!

A politikus emlékeztetett az április 16-án, a holokauszt magyarországi emléknapján a parlamentben elmondott beszédére. Mint hozzátette, a jelenlévők szinte mindegyike párhuzamot vont a 21. századi háborúkkal kapcsolatban. A képviselő szerint nagyon  kell figyelni a mai korra is, a szomszédban dúló  háborúra, ahol már százezrek haltak  meg, rengetegen megsérültek, és hihetetlen károk keletkeztek. Ebből a szomorú felsorolásból ki szokták sajnos hagyni a lelki sérüléseket. 

Nagyon nehéz belegondolni abba, hogy egy, a frontról visszatérő katona fejében, lelkében milyen iszonyatos nyomokat hagy a háború. Jakab István határozottan kijelentette, ennek az egésznek véget kell vetni, ahogy ezt a magyar kormány már az elejétől fogva hangoztatja. Hozzátette azt is, nekünk nem az a dolgunk, hogy meghatározzuk, mi történjék a tárgyalóasztalnál, nekünk az  a dolgunk, hogy azt hangoztassuk, a feleknek le kell ülniük. Ám sajnos azonban az látszik, hogy a nagyhatalmak egyelőre pont a háború folytatásában érdekeltek valamilyen még nem ismert szándék alapján.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.