Az interneten üzengettek egymásnak, majdnem tragédia lett a vége Somogyban

Vágólapra másolva!
Elfajult az internetes vita két kamasz között Somogy vármegyében, olyannyira, hogy amikor személyes találkozóra került sor, az egyik fiú megverte a barátját, majd annak nevelőapját is. A bíróság felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki vele szemben.
Vágólapra másolva!

A 18 éves fiatal 2024 februárjában

 az interneten keresztül összeveszett egy barátjával, ezért személyes találkozóra hívta ki a sportpályához. Amikor a fiú a helyszínre érkezett, barátja azonnal rátámadt,  többször megütötte, majd megrúgta.

A történtekről hamarosan tudomást szerzett az áldozat nevelőapja is, aki azonnal a helyszínre sietett. Az agresszív kamasz őt sem kímélte: 

először mellkason rúgta, majd miután a férfi a földre került, a fiú még háromszor arcon ütötte.

 Néhány szemtanú ekkor szétválasztotta őket.

A bántalmazott fiú és nevelőapja könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség könnyű testi sértés, illetve garázdaság miatt emelt vádat a fiú ellen.

A barcsi bíróság az április 18-án megtartott tárgyaláson a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a fiatalt, akit halmazati büntetésül 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt, emellett pártfogó felügyeletét rendelte el.

Ahogyan korábban megírtuk, egy fiatal férfi néhány évvel ezelőtt házibuliban verekedett össze kiskorú barátjával, mert az részegen heccelni kezdte őt. A férfi ezért ököllel arcon ütötte a gyereket, olyan erővel, hogy a fiú hátradőlt. A férfi azonban nem érte be ennyivel, még többször mellkason ütötte a kamaszt. A fiú lépe megrepedt, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Egy borsodi férfi pedig februárban brutálisan megverte ismerősét kocsmából hazafelé menet, mert beszélni akart vele, de az nem figyelt rá. Egy férfi pedig azért emelt kezet barátjára Létavértesen, mert az nem akart vele inni, hiszen másnap kórházi kezelésre kellett mennie. Egy hajdúsámsoni férfi pedig azért támadt barátjára, mert azu véletlenül összetört egy tükröt a lakásán.

Forrás: Ügyészség