Tűzfalcsoport: amerikai baloldali szál is feltűnik Magyar Péterék egyesülete mögött

magyarpéter, márkizaypéter
Fotó: bohardani
Vágólapra másolva!
A globális baloldal továbbra sem tett le Magyarország megszerzéséről.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter weboldalán egy olyan külföldi cég szerepel adatkezelőként, amely feltűnt korábban az összes aktivistáskodó baloldali szervezet mögött. Magyar új szervezete kapcsolatba hozható azokkal a cégekkel, akik a 2022-es kampányban az amerikai dollárok becsatornázásában is nagy szerepet játszottak.

Ahogy azt a Magyar Nemzet feltárta, a talpramagyarok.hu weboldalról kiderült, hogy Magyarék adatkezelője mögött álló egyik cég a Datadat bécsi szervezete. Ennek a bécsi cégnek a többségi tulajdonosa viszont egy olyan amerikai cég, aki aktívan közreműködött például Barack Obama és más baloldali amerikaiakkampányában. Az alábbi cikkben a Tűzfalcsoport felvázolja a magyar baloldal és az amerikai baloldal közti mély összefonódásokat, érintve Magyar Pétert is.

Magyar Péter szervezetének weboldalán, a talpramagyarok.hu-n adatkezelőnek egy bizonyos ESTRADOS.EU és LUNDADONATE.org nevű adománygyűjtő felület volt feltűntetve (a cikk megírása idején épp megpróbálták Magyarék eltűntetni a nyomokat.)

 

Ez csak azért érdekes, mert az Estrados.eu nem más, mint Bajnaiékhoz és Gyurcsányékhoz (Pontosabban Ficsor Ádám és Szigetvári Viktor) köthető cég a DATADAT leányvállalata.

Tehát a Magyar Nemzet helyesen jutott arra a következtetésre, hogy a Datadat-kör egyértelműen felsejlik a weboldal adatkezelési tájékoztatójában.

Az Estrados nevű cégről bizonyítható, hogy Bécsben működik és főleg a progresszív politikai mozgalmak felfuttatására koncentrál. Ügyvezetője Bajnai Gordon kormányának korábbititokminisztere, a Datadat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám.

Magyar Levente, Bajnai Gordon és Szekeres Imre lánya a volt honvédelmi miniszter beszédét hallgatja
Bajnai Gordon
Fotó: Fotó: Mudra László - Origo

Az Estrados azt állítja magáról, hogy mikroadomány-gyűjtési kampányok indításával is foglalkoznak, „mert hiszünk abban, hogy az „Egy eurós forradalom” megváltoztathatja Európa politikáját.” Sok más országban is vannak képviselőik, Spanyolországtól Lengyelországig és Németországig.

Közelebbről megnézve a céginformációs rendszert, látható, hogy az Estrados nevű cégnél a DATADAT szerepelwebcímként, nem véletlenül, hiszen az Ficsor másik cége.

 

Egyértelmű a kapcsolat a Datadat és Magyar Péter új mozgalmának az adatkezelője, az Estrados között, azon túl, hogy a két szervezetnek ugyanaz a vezetője – Ficsor Ádám – az utóbbinak még a bécsi cégjegyzékben is a datadat.at van megadva webcímként.

A bécsi székhelyű Datadatnak viszont két tulajdonosa van. A kisebbségi tulajdonos Szigetvári Viktor és Ficsor Ádám, a többségi tulajdonos pedig az amerikai Higher Ground Labs Fund III LP, ami viszont a Demokrata Párthoz kötődik. Ez abból a dokumentumból derül ki, amit a Magyar Nemzet hozott nyilvánosságra.

 

Az Estratos Digital, ami Magyar Péterék adatkezelője a Datadat tulajdonában van, ami viszont a Higher Ground Labs Fund III LP tulajdona (Eigentümer).

 

Ez a cég, a Datadattal közösen explicit módon feltűnt a 2022-es választási kampányban is. Összefoglalva a fentieket, két állításra van bizonyítékunk:

1. A Ficsor-Szigetvári kör, akik érintettek voltak a 2022-es baloldali választási ügyben közös céget alapítottak baloldali amerikaiakkal.

2. Az amerikai tulajdonú cég leányvállalata, a bécsi Datadatpár nappal ezelőttig – amíg Magyar Péterék nem törölték a weboldalukról – lásd fenti képernyőmentés – feltűnt a talpramagyarok.hu-n is.

Mindebből pedig az következik, hogy a magyar baloldal ezer szállal be van kötve az amerikai baloldalhoz. Elég csak megnézni a Higher Ground Labs Fund III LP-t.

Ez a cég eleve azért jött létre 2017-ben Donald Trump elnökké választása után, hogy segítse a Demokrata Pártot és modern kommunikációs eszközökkel minél több demokrata párti szavazót mozgósítsanak.

A szervezet vezetői Betsy Hoover, Andrew McLaughlin és Shomik Dutta, akik Barack Obama korábbi amerikai elnök közelében munkálkodtak, az elnökválasztási kampányaiban vettek részt. Korábban a jobboldalisággal egyáltalán nem vádolható 24.hu-nak is gyanússá vált a Ficsor-Szigetváris amerikai cég, próbálták kideríteni, hogy ki lehet a vállalat végső tulajdonosa, de nem jártak sikerrel.

A Tűzfalcsoport viszont talált egy 2021-es közleményt, amelyben az amerikai cég vezetői leírják, hogy befektetnek a Datadatba.

Ők a Ficsor-Szigetvári cégre szoftvercégként hivatkoznak. Azt írják, hogy: 

a Datadat megoldásai az olyan késztermékektől, mint a WinWith.Me, a politikai vezetőknek szánt Messenger, egészen a testre szabott átfogó digitális megoldásokig terjednek. A Datadat 2016-os indulása óta számos választási kampányhoz nyújtott szolgáltatásokat világszerte. A Datadat a Higher Ground Labs harmadik nemzetközi befektetése a politikai technológiai startupokba.

A közleményből kiderül, hogy a Datadat hozzáférhetett az amerikai cég tanácsadó testületéhez is, amely kampányszakértőket, technológiai gurukat, vállalkozókat és befektetőket foglal magában. 

Csapatunk nagyon izgatott a lehetőség miatt, hogy együtt dolgozhatunk a Higher GroundLabs-szal a Datadat bővítése és tevékenységünk további piacokra való kiterjesztése érdekében.

Barack Obama, az Egyesült Államok 44.-ik, 2017. január 20-ig hivatalban volt elnöke
Fotó: Forrás:Official White House /Photo by Pete Souza

Ez a befektetés lehetőséget ad arra, hogy segítsük a progresszív vezetőket a támogatókkal való kapcsolatteremtésben, az alulról építkező energiát mozgósítsuk, és támogatásukat kis adományokon keresztül irányítsuk

 – mondta Ficsor Ádám, a Datdat alapítója és vezérigazgatója. A Higher Ground Labs 2017 óta több mint 50 millió dollárt (18 milliárd forintot) telepített három alapra.

Érdekességképpen fontos megjegyezni, hogy Márki-Zay Péter kampányában gyakran tűntek fel amerikai tanácsadók, illetve híressé vált a magyar nyelven nehezen értelmezhető SMS-kampányuk is. Tehát a Datadat és a Higher Ground Labs között minden bizonnyal aktív kapcsolat lehetett.

Korábban a Tűzfalcsoport volt az, aki megírta, hogy gyanús amerikai szervezetek segítségével gyűjt pénz a magyar baloldal. Ez a LUNDA nevű adománygyűjtő felület volt, amelyik feltűnt Magyar Péterék adatkezelési tájékoztatójában is. Ezt a felületet az Estratos Digital (Datadat) alapította. 

A Lunda egy pénzgyűjtő oldal és feltűnik a teljes magyar baloldali szcénában. Ezt használja (használta) Magyar Péter, Gyurcsány Ferenc pártja, a Mérce, a NoÁr és még a Tanítanék Mozgalom is.

A fenti tények egy irányba mutatnak. Az amerikai baloldal létrehozott egy bonyolult és szerteágazó cégstruktúrát, amely magába foglal technológiai és tanácsadói cégeket is. Ezeket pedig a magyar baloldal rendelkezésére bocsájtotta. Világos, hogy nemcsak pénz érkezhetett a tengeren túlról, hanem tudás, technológia és tanácsadók is. A Datadat játszotta az összekötő szerepet, amelynek a bécsi cégét amerikaiak tulajdonolták és aztán bonyolult alvállalkozások és leányvállalatok sokaságával különféle magyar szervezeteknek segítettek.  

Az amerikai baloldalhoz köthető infrastruktúra, ami korábban Márki Zay Pétert és a Datadatot pénzelte, szinte a teljes magyar baloldali hálózatba be van kötve. Ez az amerikai és Gyurcsány-féle infrastruktúra most Magyar Péter szervezetei körül mozgolódik. A globális baloldal továbbra sem tett le Magyarország megszerzéséről.