Mozgássérült férfit vert meg brutálisan egy fiatal férfi Sopronban

teljes útlezárás a 82-es főúton, baleset, lezárás, rendőr, rendőrautó, rendőrség, balesetrendőr
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/Mehes Daniel
Vágólapra másolva!
A megalapozott gyanú szerint a 22 éves, részeg férfi fényes nappal, Sopronban odalépett a szemmel láthatóan nehezen mozgó, fogyatékkal élő emberhez, és rákiabált, hogy adjon oda neki mindent, vagy megveri és kirabolja. Amikor nem kapta meg, amit akart, ököllel, tiszta erővel meg is ütötte a mozgássérült férfit, aki ettől a földre esett. A férfit ezután egy arra járó ember húzta el a támadótól, aki az útról felkelve az utca túloldalára menekült.
Vágólapra másolva!

A rablót, bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással gyanúsítják, amiért

 15 évre is börtönbe kerülhet.

A férfi tavaly ősszel szabadult szintén rablás, illetve más bűncselekmények miatt, és két és fél évet volt börtönben, így 

különös visszaesőnek minősül.

Ráadásul nem dolgozik, és szabadulása óta több eljárás is indult ellene.

A szökés, elrejtőzés, és bűnismétlés veszélye miatt az ügyészség indítványára elrendelte a bíróság a férfi letartóztatását.

Ahogy azt korábban megírtuk, segítséget színlelve rabolt ki egy nyugdíjast egy férfi Ferencvárosban, egy férfit pedig kifosztás miatt fogtak el, de kiderült róla, hogy többszörösen körözött bűnöző, egy fit pedig néhány perc alatt kétszer is kiraboltak.

Ahogy azt s megírtuk, hogy húsvét napján rabolták ki az egyik legnagyobb biztonságtechnikai céget