Letartóztattak egy nőt, aki a fiával együtt árulta a drogot - fotó

Vágólapra másolva!
A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.
Vágólapra másolva!

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai április 18-án a délutáni órákban otthonában lepték meg azt a 40 éves mátraterenyei nőt, aki a gyanú szerint 

fél éve árult kábítószert a környező települések lakóinak. 

A vevői napi rendszerességgel vásároltak tőle bódító hatású anyagot. A díler a fehér, kristályos anyagot a zacskóval együtt bedobta a wc-be, lehúzni azonban már nem tudta, mert a rendőrök ezt megakadályozták benne. Összesen 65,1 gramm anyagot foglaltak le a nőtől, és az épületben előkerült még egy digitális mérleg is, amit a szer kiporciózásához használtak - írja a Tények.

Fotó: Police.hu

A rendőrök érkezésekor a nő 24 éves fia is megpróbált megszabadulni egy kis tégelytől és az ágy párnái közé rejtette el az állítása szerint édesanyájától kapott port. 

A bűnügyi technikus gyorsteszttel megvizsgálta az anyagokat, ami ketamint mutatott ki.

A jelenleg hatályos jogszabályok alapján a ketamin kábítószernek minősül, így a nőt és a férfit is előállították a rendőrkapitányságon. Az anyát kábítószer-kereskedelem és a fiát kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki. 

A ketamin egy nagyon erős szer, április elején egy hőlégballon lezuhant, mert a vezetője ketamint vett be és a Jóbarátok sorozat sztárja is ketamin akut hatásaiba halt bele tavaly.

A Hajdú-Bihar vármegyei rendőrök is felszámoltak egy drogterjesztő-hálózatot, de ott főleg speeddel kereskedtek az elkövetők.