Hajléktalanok randalíroznak az újbudai Bikás parkban fényes nappal

Vágólapra másolva!
Fényes nappal hajléktalanok feltörték a közkedvelt újbudai park és közösségi tér kutyafuttatójában lévő adományládát.
Vágólapra másolva!

Budapesten állandó problémát jelent a közterületeket ellepő hajléktalansereg. Most a Bikás parkban tűntek fel a randalírozó hajléktalanok. A szabadidejüket eltöltő családok és gyerekek szeme láttára a parkban italoztak, szemeteltek, fetrengtek, és ráadásul rongálták a közterületet.

 Az esetről a Tizenegy Állatvédő Egyesület - Újbudai Állatmentés adott hírt a Facebook -oldalán.

Tegnap bejelentést kaptunk, miszerint a Bikás Parkban tábort vertek, ezek a jóravaló szorgos emberek, de a jól megérdemelt pihenés előtt feltörték a kutyafuttató adomány ládáját, s azt kifosztották

– kezdték bejegyzésüket a kerületi állatvédők, akik arról is beszámoltak, hogy mivel az eset közterületen, közparkban történt, ezért értesítették az Újbudai Közterület Felügyeletet, amit rajtuk kívül többen is megtettek. Az állatvédők kifejtették, hogy azért is nekik szóltak, mert az urak közterületen fogyasztottak alkoholt, szemeteltek, illetve a parkban fetrengtek és hasonlók. Azonban a helyszínen lévő szemtanúk szerint a megérkező rendészek nem igazán végezték a dolgukat, azon túl, hogy megérkeztek. 

Az jogos elvárás véleményem szerint, hogy ha a szerv/szervek tudomására hoz egy/több kerületi polgár egy ilyet, akkor járjanak is el érdemben, legyen valós intézkedés és felelősségre vonás, különben minek hívtuk ki őket

– fogalmazták meg bejegyzésükben az állatmentők, akik arról is írtak, hogy elég elkeserítő, hogy fényes nappal egy családokkal, kutyásokkal teli közparkban ez megtörténhet minden következmény nélkül.

A Metropol megkereste az Újbuda Közterület-Felügyeletet, hogy megtudja, kaptak-e bejelentést a hajléktalanok cselekedeteiről, illetve milyen intézkedést végeztek az ügyben, de egyelőre választ nem kaptak.