Brüsszeli migrációs paktum: Minden eddiginél nagyobb veszély Magyarországra a migránsok betelepítése

illegális migráció, migráns
Egyre csak nőhet a migrációs nyomás a kontinensen
Fotó: Alessandro Serranò / AFP
Vágólapra másolva!
Szerdán az Európai Parlament globalista, baloldali szűk többsége áterőltette az őrült migrációs paktumot, mely eredményeként az Európai Unió tagállamainak előírják a kötelező migránskvótát. A megdöbbentő döntés következményeként soha nem látott veszélybe kerülnek az európai országok és polgárok, ugyanis ez a lépés felér egy meghívóval a több tízmillió migráns számára, akik a döntést hallva tömegesen indulhatnak el az EU irányába, ezzel is soha nem látott migrációs hullámot generálva. Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány azonnal kijelentette, hogy Magyarország nem hajtja végre a döntést. Brüsszel elárulta és figyelmen kívül hagyta az európai emberek többségének az akaratát.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Európai Parlament szerdán elfogadta a migrációs paktumot, amellyel úgy erőltetnek migránsokat az európai emberekre, hogy ezzel a kérdéssel kapcsolatban sosem kérték ki az európai emberek véleményét.

migráns, migránsok, illegális migráció,
Az elfogadott kötelező migránskvóta a problémák orvoslása helyett meghívót küld a több tízmillió migráns számára Fotó:Anadolu via AFP/2023 Anadolu Agency

Az Európai Parlament plenáris ülésén a képviselők a migrációs- és menekültügyi csomagról szavazhattak. A csomag tíz javaslatáról együttesen született intézményközi megállapodás, így megszületett a magyar kormány által kezdetektől ellenzett kötelező migránskvóta, mely tulajdonképpen egy meghívó a több tízmillió illegális migránsnak. Ahelyett, hogy Magyarországhoz hasonlóan helyben nyújtanának segítséget, az Európai Parlament nemzetállamokat és a tagállami szuverenitást megszüntetni akaró többsége meghívót küld, teljesen figyelmen kívül hagyva az illegális migráció valódi okait. 

Orbán Viktor kormányfő és a magyar kormány a szavazást követően azonnal, egyöntetűen kijelentette, hogy Magyarországra nem fognak jönni migránsok, továbbá, hogy országunk nem fogja végrehajtani a brüsszeli globalisták őrült tervét. 

Fontos azt kijelenteni, hogy Magyarországra minden eddiginél nagyobb veszély leselkedik, hiszen ha megtörténne a migránskvóta végrehajtása, akkor megváltozna az ország lakossága, és a Nyugathoz hasonlóan no-go zónák, migránsgettók és terrorveszély alakulna ki Magyarországon is. A 2015-ös migrációs válság kezdete óta Magyarország Kormánya ellenzi az illegális migrációt, és azért küzd, hogy Brüsszel ne tudják végrehajtani a migránskvótát.

migránsok
Migránsok a szerb határnál Fotó: Sóki Tamás/MTI

Orbán Viktor: Magyarország nem enged a migrációs őrületnek

A szavazást követően Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán reagált az őrült döntésre. A kormányfő elmondta, hogy Magyarország egyáltalán nem fog engedni a kérdésben.

A migrációs paktum egy újabb szög az Európai Unió koporsójában. Az egység halott, a biztonságos határok nincsenek többé. Magyarország soha nem fog engedni a migrációs őrületnek! Változásra van szükség Brüsszelben, hogy megállítsuk a migrációt

− írta bejegyzésében a miniszterelnök.

Gulyás Gergely: Elutasítjuk a kötelező elosztást

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szavazást követő Kormányinfón elmondta, hogy az Európai Parlament által elfogadott migrációs rendelettervezettel rossz döntés született, ezt mutatja, hogy a tervezetek is csak 55 százalékos támogatottsággal mentek át, ebben Lengyelországgal vagyunk egy platformon, azaz nem támogatjuk a migrációt.

Úgy gondoljuk, hogy nekünk nem kell elszenvednünk Nyugat-Európa társadalmi feszültségeit. Elutasítjuk a kötelező elosztást, hogy pénzbüntetést fizessünk ezért, ez végrehajthatatlan, nem jelent érdemi segítséget, bármilyen európai döntéssel szemben meg kell védeni hazánkat 

– mondta Gulyás Gergely. 

Dömötör Csaba: Akármilyen döntést is fogadjanak el, nem fogjuk feladni sem a jogi, sem a fizikai határzárat

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalára feltöltött videójában ismét világossá tette, hogy a kormány véleménye a migrációs paktummal kapcsolatban egyértelmű és változatlan: akármilyen döntést is fogadjanak el, nem fogják feladni sem a jogi, sem a fizikai határzárat.

Dömötör Csaba elmondta, hogy amíg "a magyar politikát most bulvártémák uralják",  addig az Európai Parlament elfogadta az új migrációs csomagját. 

Ebben a csomagban benne van minden, amit ellenzünk. Benne van például a migránsok elosztása

– közölte. 

Hozzátette, ha valamelyik tagállam nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlóként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. Továbbá a csomaggal a szigorú magyar menekültügyi szabályozást is felülírnák, így létrehozva a migránsgettókat. 

Bakondi György: Súlyos következményei lehetnek a migrációs paktumnak, hatalmas migrációs hullám várható

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta, hogy Brüsszelben 2016 óta próbálkoznak hol önkéntes, hol kötelező formában a migránskvótával, s nemrég sikerült egy átfogó migrációs paktumot áterőltetni.

illegális migráció, migráns
Soha véget nem érő migrációs hullám indulhat el Európa irányába
Fotó: Costas METAXAKIS / AFP

Mint kiemelte, ennek már az elfogadása is különös: a döntés nem egyhangú, kapkodva született, nyilvánvaló politikai megfontolásból, hogy még a júniusi EP-választás előtt kész helyzetet idézzenek elő.

Mint ismertette, a paktum szerint a brüsszeli központból fogják intézni a migránsok elosztását, kötelező kvótákat szabnak ki az egyes tagállamokra, ami elvileg pénzzel megváltható: minden egyes migráns esetében 8 millió forinttal. 

Válsághelyzetben azonban a tagállamok kötelezhetők migránsok befogadására, a kvótán felül is, s ez már nem váltható meg pénzzel - ismertette a szakember.

Bakondi azt is elmondta, hogy a jelenlegi magyar gyakorlat az, hogy a belgrádi magyar követségen nyújthatók be kérelmek, s az érkezők ott várják ki ügyük elbírálását. A paktum szerint azonban a kérelmezők már beléphetnek az ország területére, ahol sokezres, tízezres migránsközpontokban várhatják kérelmük elbírálását. A nyugati tapasztalat azonban azt mutatja, hogy akik egyszer beléptek egy EU-s országba, azoknak hiába utasítják el később a kérelmét: a kiutasítottak alig 20 százalékát lehet ténylegesen eltávolítani az országból.

Brüsszel tehát a migránskvótával súlyos következményeket idézhet elő. Ha ezt meghallják az afrikai, ázsiai tömegek, az egy újabb ösztönzés lesz, hogy útnak induljanak az EU felé. Súlyos migrációs hullám várható

– jelentette ki  a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

migránsok, migráns, illegális migráció
Elképesztő módon a tagállamoknak fizetniük kell, ha nem fogadják be a migránsokat Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2023 Anadolu Agency

Zsigmond Barna Pál: Ez nem mehet így tovább, le kell cserélni Brüsszel háború- és bevándorláspárti vezetését!

Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében elmondja, hogy biztonsági szempontból kritikus, hogy összefüggés mutatható ki a terrorizmus fokozódása és az illegális migráció között is. 

Euró­pát jelenleg számos olyan fegyveres konfliktus veszi körül, ami jelentős migrációs hullámokat indíthat. Brüsszel Európába importálta az eddig távoli konfliktusokat, a migrációval a terror, az antiszemitizmus, a növekvő erőszak és bűnözés is Európába költözött. 

Emellett az észak-afrikai népességnövekedés, a Száhel-övezetben a katonai puccsok sorozata, valamint az ott tapasztalt éghajlatváltozás és az ukrán gabona meg nem érkezése okozta egyre súlyosbodó élelmiszer-ellátás bizonytalansága újabb és még tömegesebb áradatot eredményezhetnek Európába. Tényszerű adataink vannak arról, hogy több, Európában támadást végrehajtó dzsihadistát a merényletük elkövetése előtt az európai határokon regisztráltak

– áll a cikkben.

Zsigmond Barna Pál mindezek mellett ismerteti, hogy legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az európai emberek 71 százaléka úgy gondolja, hogy Brüsszel rosszul kezeli a migrációt. 

Ennek ellenére a júniusi európai parlamenti választás miatt mandátumának végéhez közeledő Európai Parlament halaszthatatlannak érezte a migrációs paktum áterőltetését. Az elszomorító valóság tehát világosan megmutatkozott: a különböző érdekcsoportokat zsoldos módjára kiszolgáló brüsszeli balliberális elit még a saját választópolgárai érdekein és értékein is képes átlépni, hogy érvényt szerezzen akaratának. Az új brüsszeli szabályozás kétfajta kötelező migránskvótát akar bevezetni, amelynek eredményeként két éven belül elindulna Magyarországra is a migránsok tömeges betelepítése 

– írja a parlamenti államtitkár.

Mint írja, egyrészt előírja hazánknak 8490 eset elbírálását a külső határon állandó jelleggel, amely a teljes uniós kapacitásszám közel 30 százaléka. A parlamenti államtitkár véleménye szerint elgondolkoztató, hogy ezzel szemben a nyugat-balkáni migrációs útvonal frontvonalában lévő Görögországot csupán 1650 fős, Bulgáriát pedig hatszáz fős kvóta terhelné. Ez migránsgettók létrehozását jelentené, és egyben hatalmas biztonsági kockázatot is hordoz. 

Másrészt pedig a szolidaritás jegyében más tagállamokba érkező illegális bevándorlókat is át kellene vennünk, és amennyiben nem teljesítjük a kötelezően előírt, ránk szabott migránskvótát, húszezer eurót kell fizetnünk minden be nem fogadott migráns után

– ismerteti Zsigmond Barna Pál.