Az újbudai pedofilbotrányban érintett szülők fordultak nyílt levélben az önkormányzathoz

Fotó: Horvath Andras
Vágólapra másolva!
Nyílt levélben fordultak az újbudai önkormányzathoz a pedofil-botrányban érintett szülők. Nem bíznak ugyanis a DK-s polgármester által vezetett belső vizsgálatban.
Vágólapra másolva!

"A baloldali vezetésű önkormányzat továbbra is mentegetni szeretné a pedofilt védő óvodavezetőt."

A Fidesz-KDNP újbudai frakcióvezetője szerint továbbra sem a valós felelősöket keresi az önkormányzat. Szabó László szerint csupán látszatvizsgálatot folytatnak le, nehogy fény derüljön a saját felelősségükre.

Az újbudai fidesz és az érintett szülők szerint ugyanis a DK-s polgármester vezette önkormányzat tisztában volt a Gazdagréti Szivárvány óvoda problémájával, az ott dolgozó pedofíliával gyanúsított pedagógia asszisztens ügyével. A szülők azt mondják, sokszor panaszt tettek, a baloldali kerületvezetés azonban állítja, nem is hallottak ilyesmiről.

Szabó László - frakcióvezető, Fidesz-KDNP: 

Egyértelműen látszik azt hiszem az önkormányzat kommunikációjából, hogy mentegetni próbálja egyrészt az óvoda vezetőt, másrészt a saját bőrét ezen az egész ügyön. Ők hárítanak, elmondják, hogy itt senki nem tudott semmiről, nem is történt igazából semmi és ennek nincsen semmilyen felelőssége, nincsen senkinek itt felelőssége ebben az ügyben. Persze volt egy ilyen ember, akivel megszüntettek mindenféle szerződést és ezzel itt lezártnak tekintik az ügyet.

A szülők most nyílt levélben fordultak a kerületi vezetéshez: egyrészt nem bíznak a belső vizsgálat tárgyilagosságában, másrészt attól tartanak, hogy utána az óvodavezetőt visszahelyezhetik eredeti pozíciójába. 

Levelükben azt kérik, hogy mindaddig, amíg a rendőrségi vizsgálat egyértelműen nem tisztázza a szerepét az ügyben, ne mehessen az óvoda közelébe.

Király Nóra - alapító, Ficsak: 

Egy válasz érkezett a szülőknek az alpolgármestertől miszerint idézőjelben próbálták őket megnyugtatni, hogy május közepéig az óvodavezető elment szabadságra, tehát addig nem megy vissza az óvodába. De kérdés az, hogy mi lesz utána, lehet-e ilyen körülmények között dolgozni, illetve, hogy járatják-e szívesen a szülők egy ilyen helyre a gyerekeiket a jövőben.

A Hír TV megkereste Erhardt Attila óvodákért felelős alpolgármestert. Azt szerették volna megtudni, hogy mi alapján küldték szabadságra az intézmény vezetőjét, valamint, hogy elképzelhető-e, hogy valóban visszahelyeznék eredeti pozíciójába a belső vizsgálat után? Megkeresésükre eddig nem válaszoltak.

Borítókép: László Imre, Újbuda polgármestere.