Szétrobbantak a csontjai a zuglói tűz halálos áldozatának

Meghalt egy idős asszony, amikor kigyulladt a lakása Budapesten, a XIV. kerületben 2024. március 7-én éjszaka. A lángok éjszaka csaptak fel. A szomszédok egymást riasztották, mert a belső udvar megtelt füsttel, a földszinti lakásból pedig az első emeletig értek fel a lángok. A holtestet csak az oltás után találták meg, úgy tudjuk, a felismerhetetlenségig összeégett, akkora volt a hőség, hogy a csontjai szétrobbantak.
tűzoltók az Ilka utcai tűzben érintett lakásban az oltás után
Fotó: TV2/Tények
Vágólapra másolva!
Meghalt egy idős asszony, amikor kigyulladt a lakása Budapesten, a XIV. kerületben. A lángok éjszaka csaptak fel. A szomszédok egymást riasztották, mert a belső udvar megtelt füsttel, a földszinti lakásból pedig az első emeletig csaptak fel a lángok. A holtestet csak az oltás után találták meg, a TV2 Tények úgy tudja, a felismerhetetlenségig összeégett.
Vágólapra másolva!

Gomolygó füstben villognak a tűzoltók lámpái a Katasztrófavédelem felvételén, amit csütörökön éjjel rögzítettek az Ilka utcában. Egy földszinti lakásban keletkezett tűz, amit a szomszédok vettek észre. A lakásban élő asszony már nem tudott kimenekülni. 

Második emeleten a szomszéd lány rugdosta az ajtót, kiabált, hogy ég a ház a Melindánál. Leszaladtunk én, meg az apukám. Próbáltunk segíteni, rugdostuk az ajtót, berúgtuk. Aztán megpróbáltunk bemenni, de nagyon nagy volt már a füst” 

– mondta a TV2 Tényeknek az egyik fiatal szomszéd. 

A lakásban élő idős asszony állítólag az utóbbi időben sokat ivott és gyűjtögető volt, 

tele volt az otthona mindenféle lommal. 

A tűzoltók sorra járták a lakásokat és mindenkit arra kértek, hogy meneküljön az utcára.

A lángok már kicsaptak egy kétszintes társasház földszinti lakásának ablakain. A tűzoltók légzőkészülékben egy vízsugárral eloltották a tüzet”

- mondta a tévéseknek Kiss Ádám, az FKI helyettes szóvivője, és azt is hozzátette, hogy a füstérzékelő életet menthet.

A holttestet az oltás után találták meg a tűzoltók. Az asszony a felismerhetetlenségig összeégett és akkora volt a hőség, hogy a csontjai gyakorlatilag szétrobbantak. Áram és gáz nem volt már a lakásban, mert kikapcsolták, 

de az asszony megpróbált egy gyertyával világítani. 

A tűzoltók szerint ez okozhatta a tragédiát, de ez még nem hivatalos, még vizsgálják a tűzeset okát.