Schmidt Mária: Putyin nem merne olyat mondani, mint amit Karácsony mondott

Schmidt Mária, a Terror Háza és a XXI. Század Intézet főigazgatója
Vágólapra másolva!
Szerinte a főpolgármester vesztes karakter.
Vágólapra másolva!

Az atv.hu készített interjút Schmidt Máriával, akit több aktuális politikai témában kérdeztek, ezek közül idézünk.

A budapesti főpolgármester választással kapcsolatban Karácsony Gergelyről elmondta:

Ő mindig a vesztes pozícióra játszik, mindig áldozati pozícióra tör. Az én számomra ő az antipolitikus, aki megmaradt elemzőnek, nem tudja betölteni azt a pozíciót, amire valamiért mégis vállalkozik, vagy valakik rábeszélik.

"Mégis olyan, mint aki nem a saját akaratából lenne politikus, hanem valamiféle kényszer hatására. Azt el is mondta egyszer a tévében, hogy őt baromira nem érdekeli..."

Itt az ellenzéki televíziós miniszterelnök-jelölt vitára gondolt Schmidt Mária, így fogalmaz:

"Igen, és ez olyan sértő, felháborító volt, amire csak jóindulattal tudom azt mondani, hogy vesztes pozíció. Mert egy ember, akinek az az ambíciója, hogy miniszterelnöke legyen a hazájának, és

ott van a miniszterelnök-jelölti vitán, ahol az az üzenete, hogy pont nem érdekli, mi lenne ennek az országnak a jövője, mert szívesebben lenne a gyereke edzésén, olyannyira sértő, hogy ez után csak a politikától való teljes visszavonulás lett volna a megfelelő hozzáállás a részéről.

És ezek után még úgy csinál, mintha őt ez a projekt érdekelné! Higgyem el neki? Ő vesztes típus, nem élvezi, amit csinál. Így nem viselkedik valaki, aki tiszteli a választópolgárokat! Egy demokrata nem viselkedik így, mert pontosan tudja, hogy a felhatalmazás a választópolgártól jön, aki szuverén. Ő azon a vitán megsértette a választópolgárokat, akik megtisztelték a figyelmükkel, és azt vágta a képükbe, hogy őt az érdekli, hogy “a fiam hogy jut el a röplabdaedzésre”. Ennél mélyebb nincsen! Nincs az a diktátor, aki ezt megengedheti magának."

"Nem tudom elképzelni, hogy Vlagyimir Putyin valaha merne ilyet mondani az orosz köztévében,

hogy “engem nem érdekel, a polgárok mit gondolnak, szívesebben lennék egy dzsúdó edzésen, minthogy önökkel egy vitán vennék részt, ahol tájékoztatjuk a választópolgárokat, hogy én mit szeretnék az országgal csinálni”.

A Terror Háza főigazgatója szerint Karácsony Gergely legyőzhető

A többi témában elmondta még Magyar Péter kijelentéseiről, hogy “Káros mese”, továbbá a Terror Háza Múzeum főigazgatója nem árulta el, hogy Vitézy Dávidra, vagy Szentkirályi Alexandrára szavaz, Karácsony “vesztes karakter” szerinte. Schmidt Mária beszélt Orbán Viktorral a “tartós”, baráti kapcsolatáról, a vasárnapi ebédek kapcsán a fiáról, Ungár Péterről, David Pressmant pedig “nagyon intelligensnek” tartja. A kegyelmi botrány után “már mindenki kijött a punnyadásból” szerinte.

A teljes írást elolvashatják az atv.hu oldalon.