Pénzért ölt volna meg egy kutyát egy férfi Borsodban, majd bedobta a Sajóba

Vágólapra másolva!
Egy kutya gazdája megkérte ismerősét, hogy ölje meg a kutyáját, mivel az többször megszökött tőle. A férfinek a nő az állatkínzásért pénzt is adott. A férfi eleget tett a nő kérésének, majd csaknem halálra verte a kutyát, majd bedobta a Sajóba. A férfiről később kiderült, hogy több elhagyott házba is betört, ahonnan több tízezer forint értékben lopott el különböző tárgyakat.
Vágólapra másolva!

2021 júliusában egy nő elhatározta, hogy megszabadul kutyájától, mert az már többször elrágta a láncát és elkóborolt. Ezért a nő egyik ismerősét megkérte, hogy 

a kutya lábait egy dróttal kösse össze, száját kösse be és tegye egy zsákba, majd busszal vigye el a kutyát egy közeli településre és ott dobja ki.

A kutya gazdája ezért a férfinak 5 ezer forintot ajánlott, aki elfogadta a pénzt az állatkínzásért. A nő ekkor a pénzzel együtt egy darab drótot adott át a férfinak, aki végül a Sajó partján a kutyát egy kővel fejbe verte és a nyakán lévő dróttal együtt a folyóba dobta.

A kutyát másnap a helyi önkormányzat munkatársai találták meg fennakadva a Sajóban, életveszélyes állapotban. Az önkormányzati dolgozók azonnal értesítették a rendőrséget és az állatvédőket.

 A kutya koponyája a kínzás során betört, ami különös szenvedést okozott neki, ami az állat halálát is okozhatta volna.

 

Fotó: https://www.sciencenews.org/article/why-dogs-wag-tails-communication-evolution

Az állatkínzó férfiról később kiderült, hogy 2020 augusztusa és 2021 májusa között egy borsodi kistelepülésen lévő, lakatlan házba tört be, ahonnan 

ellopott egy 65 ezer forint értékű motoros fűkaszát, amit később eladott. 

Nem sokkal ezután pedig egy másik elhagyatott házba ment, ahova a tetőt megbontva jutott be. Ebből a házból különböző műszaki cikkeket és ruhákat vitt magával, amiket ugyanúgy eladott.

A bíróság a férfit állatkínzás és lopás miatt 2 év börtönre, valamint 2 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Valamint a férfi egy másik ügyében felfüggesztett börtön büntetést szabtak ki rá. A kutya gazdáját pedig felbujtóként elkövetett állatkínzás miatt 1 év próbaidőre ítélték.