Nem hittek a szemüknek a halőrök, amikor egy tiszai halászt ellenőriztek

Vágólapra másolva!
Egy tiszai horgász azon a területen horgászott, ahol nem sokkal korábban pontyokat telepítettek. Ezzel még nem volt gond, azzal már inkább, hogy a megengedettnél jóval több halat akart hazavinni, ráadásul ezeket fogási naplóba sem írta be.
Vágólapra másolva!

Március 23-án és 24-én több helyen is haltelepítés volt a Tiszán. Ezek után nem rendeltek el sehol fogási tilalmat, emiatt sok horgász próbálkozott ezeken a szakaszokon, hátha a halak még úsztak messzire. 

A Nagykunsági főcsatornán ellenőrzést tartottak a halőrök március 25-én, és az egyik horgász haltartójában 13 pontyot találtak, amik súlya összesen több, mint 28 kiló volt. 

Egy horgász azonban azonos fajtájú nemes halból csak hármat tarthat meg, a fogási naplóba viszont még ennyit sem írt be a férfi. A szabály szerint ezt egyből meg kell tenni a fogás után. 

Az Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének elnöke elmondta, hogy az ilyen esetekben feljelentést tesznek a kormányhivatalnál, a horgász pedig hónapokra elveszíti a horgászjegyét és pénzbüntetést kell fizetnie. 

Képünk illusztráció 
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A szövetségnél érvényes szabályok szerint pedig három-négy évig nem válthat a vizeinkre területi jegyet, ez benne lesz a HORINFO-rendszerben. Az illető egyébként arra hivatkozott, hogy a horgászat végén a terítékről akart fotót készíteni, de ilyet nem lehet tenni, hasonló fotó csak horgászversenyen készülhet, ellenőrzött körülmények között, így halőreink sem fogadták el ezt a kifogást” – magyarázta Donkó Péter. 

A halak túlélték a fogást, mivel a horgász nagy méretű haltartót használt. Az ellenőrzés után visszaengedték őket a folyóba – írja a Szoljon.hu

Az Origo megírta, hogy korábban halőrök fogtak el orvhalászokat Ácsnál. Egy zsákai férfi pedig el akart ütni egy halőrt.