Külföldiek meggyilkolása Magyarországon: elképesztő, olykor lezáratlan tragédiák

késes támadás
Vágólapra másolva!
Az elmúlt években több olyan gyilkosság történt, amely megdöbbentette az országot. Külföldi meggyilkolása Magyarországon azonban már ritkábban fordul elő. Cikkünkben gyilkosságokat gyűjtöttünk össze, amelyekben külföldi gyilkolt meg külföldit Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Viszonylag ritka a gyilkosság, főleg külföldi meggyilkolása Magyarországon, az pedig még ritkább, hogy külföldi elkövető is társul ehhez. A rendőrség a munkáját azonban olykor megnehezítik a külföldi bűnözők. Egy rendőrségi nyomozás gyorsan lezárulhat, viszont olyan is előfordul, hogy évtizedekig megoldatlan marad egy ügy. 

késelés, illusztráció, külföldi meggyilkolása Magyarországon
Illusztráció: külföldi meggyilkolása Magyarországon Fotó: pixabay.com

Külföldi meggyilkolása Magyarországon: a négy leghíresebb ügy

Pénzváltó gyilkosság 

Idén lesz 33 éve, hogy Al Yamel al Refai Mohammad Ridat körözi a rendőrség, miután 1991 szeptemberében meggyilkolta pénzváltós ismerősét mindössze 1600 forintért. A jordán férfi szintén valutaváltással foglalkozott, így ismerte meg a szír áldozatát. Al Yamal megtudta, hogy a férfihoz nagyobb összeg került, így elhatározta, hogy kirabolja.

Huszonkilenc gyilkost keres a magyar rendőrség, húszan külföldiek, gyilkoskörözés
Külföldi meggyilkolása Magyarországon Fotó: police.hu

Egy ismerősét kérte meg, hogy csalja egy elhagyatott helyre a szír férfit, ahol Al Yamal rátámadt és a dulakodás közben egy késsel megvágta, majd elvette a nála lévő pénzt.

 A férfi később visszatért a helyszínre, hogy eltűntesse a hullát, amit a mai napig nem találtak meg. 

Brit-amerikai férfi gyilkolt meg egy francia turistát

Egy 26 éves brit-amerika állampolgárságú férfi 2020 februárjában egy reggel, minden előzmény nélkül, mellkason szúrt egy francia férfit, aki éppen a születésnapját ünnepelte Budapesten. A megszúrt férfi szinte azonnal meghalt, a rendőség pedig nem sokkal később elfogta az elkövetőt. 

A férfi a kihallgatása során azzal indokolta a tettét, hogy rossza napja volt, később pedig az ügyvédjével közösen azzal védekeztek, hogy mentális beteg, ezért kényszer gyógykezelésre szorul.

A bíróságot azonban ez nem hatotta meg, így elrendelte a letartóztatását. Az ügyben idén született ítélet, amely alapján a férfit 10 év börtönbüntetésre ítélték. A francia férfi gyászoló anyja szerint ez nagyon gyenge ítélet. 

Egy házastársi vita fajult gyilkossággá

Február 19-én reggel több bejelentés is érkezett arról, hogy egy vérző férfi van egy VII. kerületi bérlakásban. A férfi életét a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni. A férfi holland állampolgár volt, aki a feleségével együtt volt Budapesten, egy vita pedig odáig fajult a házaspár között, hogy egy kés is előkerült, amivel a nő megsebesítette a férfit. A gyilkost a helyszínen elfogták és emberöléssel gyanúsítják.

Egy csomagtartóban talált hulla

1995. március 2-án felesége jelentette egy vietnámi állampolgárságú férfi eltűnését, majd pár nappal később egy buszról látta meg a férje kocsiját, amit szintén jelzett a rendőrségnek, akik a kocsit megvizsgálva a csomagtartóban megtalálták a férfi takaróba csomagolt holttestét. 

Huszonkilenc gyilkost keres a magyar rendőrség, húszan külföldiek, gyilkoskörözés
Doan Khac, Fotó: police.hu

A nyomozás során kiderült, hogy az áldozatot egy Fehérvári úti lakásban lőtték le és rabolták ki. Az emberölés gyanúsítottja az a szintén vietnámi házaspár lett, akik a lakást bérelték. A pár női tagját 2013. június 28-án a csehországi Vrbovec településen fogták el, a férjét azonban a mai napig nem fogták el.