Elkészültek a június 9-i választások hirdetményei

 Levélszavazás, illusztráció,
Aki február 11-ig regisztrálta a tartózkodási helyét, ott szavazhat az önkormányzati választáson
Fotó: MTI/Molnár Edvárd
Vágólapra másolva!
Elkészültek a június 9-i önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti választások hirdetményei, ezeket jövő héten juttatják el minden településre. Habár egy napon lesz mind a három szavazás, eltérő a jogosultak köre, ezért kiemelten fontos a tájékozódás.
Vágólapra másolva!

Elkészültek a június 9-i önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP) választások hirdetményei, ezeket valószínűleg jövő héten minden településen kihelyezik - tájékoztatott a Nemzeti Választási Iroda, amiről a Magyar Nemzet számolt be. 

A hirdetmény tartalmazza majd a helyi önkormányzati választás, a nemzetiségi önkormányzati választás, valamint az EP-választás időpontját. Összesen kilencvenezret gyártottak belőle.

A hirdetményen az is látható lesz, hogy a választók tájékoztatásért a helyi választási irodához fordulhatnak, de meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt is. 

A honlapon mindhárom választással kapcsolatban megtalálhatók a legfontosabb információk, így tájékozódni lehet többek között az átjelentkezéssel és a mozgóurnával szavazás lehetőségéről, de a választói névjegyzékre és ajánlásra vonatkozó szabályokról is.

A tájékozódás idén kiemelten fontos, mert habár egy napon rendezik meg a három választást, valamelyest eltérő a választásra jogosultak köre, vagyis nem mindenki szavazhat automatikusan mindegyik választáson.

A külképviseleti, és levélben szavazás csak az EP-választáson lehetséges, illetve más szabályok vonatkoznak az átjelentkezésre az EP- és az önkormányzati választásokon.

 Levélszavazás, illusztráció,
Szabadka, 2022. március 30.
Fotó: MTI/Molnár Edvárd