A dollárbaloldal el akarja venni a tanárok és az óvónők béremelését

Dobrev Klára
Feljelentik Gyurcsánynét.
Vágólapra másolva!
A már megkezdett tanári és óvónői béremelést is veszélyezteti az európai és a magyar dollárbaloldal legújabb, Magyarország elleni támadása. Donáth Anna, Cseh Katalin és Gyurcsányné frakciói pert akarnak indítani az Európai Bizottság ellen, amiért az megnyitotta hazánk számára a sokáig elzárt uniós források egy részét – közölte Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!

Gyurcsányné és a magyar baloldal többi európai parlamenti képviselője a havi 5-6 milliós brüsszeli fizetésükből hónapok óta csak azért dolgoznak, hogy a tanárok ne kereshessenek 800 ezer forintot és Magyarország ne kapja meg az uniós pénzeket. Miután a baloldal áskálódása ellenére az Európai Bizottság decemberben úgy döntött, hogy elkezdi a hazánknak járó források kifizetését, a baloldal megint támadásba kezdett. Közreműködésükkel az Európai Parlament Jogi Bizottsága zárt ajtók mögött úgy döntött, hogy pert indít az Európai Bizottság ellen – közölte Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára. 

A Gyurcsány vezette dollárbaloldal továbbra is meg akarja akadályozni az uniós források kifizetését, és az sem érdekli őket, ha emiatt a tanárok és az óvónők elveszítenék a béremelésüket. 

Szégyen, amit művelnek. Brüsszelben változás kell! Olyan európai parlamenti képviselőkre van szükség, akiket nem vettek meg guruló dollárokért, akik a nemzeti érdekeket képviselik - közölte. 

Csütörtökön lehet döntés

Mint arról korábban beszámoltunk, egészen különös folyamat vette kezdetét hétfőn este Brüsszelben – erről a Politico cikkéből értesülhetett a nyilvánosság. Az Európai Parlament (EP) jogi szakbizottsága ugyanis zárt ajtók mögött úgy döntött, hogy beperli az Európai Bizottságot (EB). Az egész ügy mögött Magyarország áll, pontosabban az, hogy az EB hosszú évek parttalan vitája után mégis feloldotta a Magyarországnak járó uniós pénzek egy részét, egészen pontosan eddig 12,2 milliárd eurót. További nagyjából 20 milliárd euró sorsa még így is bizonytalan, de az EP a 12,2 milliárd eurós kifizetést is szíve szerint visszacsinálná - írta a Világgazdaság.

A Politico a következő lépésről azt írja, hogy csütörtökön a képviselőcsoportok vezetői fognak találkozni, hogy végső jóváhagyást adjanak Roberta Metsola parlamenti elnöknek a Bizottság bíróság elé citálásához. Ennek hivatalossá tételének határideje március 25. A kiszivárgott hírek szerint a szocialisták, a zöldek, a baloldal és a liberálisok mellett a néppárt képviselőcsoportjának első embere, Manfred Weber is le fogja tenni a voksát a per mellett. 

Mindez azt jeleni, hogy az Európai Parlament baloldali képviselői, köztük a havi hatmilliót kereső Gyurcsányné, Cseh Katalin és Donáth Anna frakciója is megszavazza majd azt, hogy a tanárok ne kapják meg a béremelésüket. 

A havonta hatmilliót kereső Cseh Katalin is büszke arra, hogy a magyar emberek miatta nem kapják meg az uniós forrásokat

Ismert, hogy a hazai dollárbaloldal azon dolgozik az európai uniós színtéren, hogy a magyar emberekhez ne juthassanak el azok az eurómilliárdok, amelyek jogosan járnak Magyarországnak.

Korábban Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője TikTok-videóban ismerte el, hogy ő is hazánk érdekei ellen lobbizott külföldön – írta a Mandiner.

Deutsch Tamás rájött arra, hogy mi történik az Európai Parlamentben. Még jó, hogy nézte Hajnal Miklós interjúját, és rájött arra, hogy bizony, én is dolgoztam a jogállamisági mechanizmuson. Sőt!”

– jelentette ki Cseh.

Mint arról korábban többször beszámoltunk, Cseh Katalin úgy lobbizik Magyarország ellen, hogy havonta hatmilliót keres. Mindezek mellett egy súlyos korrupciógyanús ügybe is belekeveredett.

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté szerint indokolt a rendkívüli bizottsági ülés összehívása, miután a momentumos EP-képviselők intézhették el, hogy az uniós parlament elsöprő többsége eljárásokat zúdítson hazánk nyakába.

Ma már teljes nyíltsággal, büszkén vállalják, mindent megtesznek azért, hogy Magyarország ne kapjon uniós forrásokat és jogi eljárásokkal vegzálják. Épp ezért kapták korábban is a dollárokat más államok spekulánsaitól”

– tette hozzá Kocsis. A Fidesz frakcióvezetője szerint a momentumos Hajnal Miklós nyilatkozata politikai akció, a többi külföldi momentumos tevékenysége pedig hazánk szuverenitása elleni támadás.

Dömötör Csaba: Nincs több kérdésünk

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára korábban megdöbbentőnek nevezte, hogy az ellenzéki politikusok közül egyre többen nyíltan vállalják, hogy ők érték el a Magyarországnak járó uniós források felfüggesztését. 

A Momentum Magyarországon megválasztott, elvileg Magyarországot képviselő politikusai azt tartják a legnagyobb büszkeségüknek az elmúlt öt évből, hogy most már következménye is van az eljárásoknak, és nem kapjuk meg a nekünk járó pénzeket, és ezt ők járták ki. Nincs több kérdésünk.

Dömötör Csaba hozzátette: szerinte bőven akadnak Magyarországon olyan emberek, akik hazaárulásnak tartják, hogy az ellenzéki képviselők hazánkkal szemben dolgoznak Brüsszelben.