Miért lapít Gyurcsányék egyik legagresszívebb szabadságharcosa, Dés László volt felesége?

Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária nyíltan beállt Gyurcsányék "árnyékkormánya" mögé.
Vágólapra másolva!
A Soros-pénzekből működő Klubrádió vezetője, Arató András prostituáltnak nevezte a hétvégén lemondott Novák Katalint és Varga Juditot, majd sunyi módon átírták a gyalázó cikk címet. Évtizedek óta nem volt ilyen mértékű gyalázkodás, ami természetesen óriási felháborodást váltott ki, de Arató Andrásban fel sem merült a gondolat, hogy lemondjon a rádió vezetői székéről, a baloldal pedig mélyen hallgat. Az ügyben most megkerestük a baloldal elkötelezett szószólóját, volt SZDSZ-es politikust, Vásárhelyi Máriát, mi a véleménye az ügyről.
Vágólapra másolva!

Mint arról a korábbiakban beszámoltunk, óriási felháborodást váltott ki hétfő délután, hogy a Soros-pénzekből működő Klubrádió vezetője prostituáltnak nevezte a hétvégén lemondott Novák Katalint és Varga Juditot, majd sunyi módon átírták az amúgy vasárnap publikált cikk címét, mert minden bizonnyal ők is érezték, hogy ez azért átlép egy bizonyos határt. 

A baloldali Arató András nyomdafestéket nem tűrő módon gyalázott két nőt, akik nem mellesleg emberek és családanyák is, ráadásul évekig dolgoztak a hazájukért, komoly eredményeket letéve arra a bizonyos asztalra.

A köztársasági elnök, valamint a korábbi igazságügyi miniszter lemondása kapcsán Arató többek között azt írta, hogy

ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat.

Tehát Arató prostituáltnak nevezi Novák Katalint és Varga Juditot.

Nevetségesen védekezik

Arató időközben a hvg.hu-nak elismerte, hogy eredetileg valóban a Kurvák cseréje címet adta az írásának. Szavai szerint bár a megjelenés előtt megváltoztatta a címet, az „valamiért” mégis a Kurvák cseréje elnevezéssel került ki. Arról is beszámolt, hogy a Facebook-oldalán megosztotta az publicisztikát (amely akkor már a Bútorok cseréje címet viselte), ám idővel mégis eltávolította. 

Egy biztos: bárhogyan is próbálja mosdatni magát az elnök-vezérigazgató, az eredeti címet ő találta ki, nincs mentség arra, hogy az eredeti szándéka szerint is ezzel a gyalázatos címmel akarta megjelentetni az írását.

Megkerestük Vásárhelyi Máriát

Az Origo az ügyben megkereste Vásárhelyi Máriát, egykori SZDSZ-es szociológust, Dés László (volt) feleségét, és az alábbi kérdéseket tettük fel neki. 

  • Hogyan értékeli azt, hogy Arató András: Kurvák cseréje címmel írt publicisztikát Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján? 
  • Elfogadható-e, hogy Arató András és a Klubrádió nem vállalja a felelősséget?
  • Le kellene-e mondania Arató Andrásnak?
  • Mit gondol, van-e helye a közéletben olyan férfinak, aki így vélekedik nőkről, családanyákról?

Vásárhelyi egyébként több ügyben is megszólalt már, nyílt támogatója a Gyurcsány-pártnak, ráadásul korábban a nemzeti konzultációs kérdőívek kapcsán szólalt meg. A Facebook-oldalán közzétett irományából kiderült, hogy 

szerinte a nemzeti konzultáció, amelyben a magyarok kifejezhetik véleményüket, és ami kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy a kormány tudja, mit gondolnak az emberek a fontos kérdésekről, egyszerűen „nevetséges”.

Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ, amint ez változik, írásunkat azonnal frissítjük Vásárhelyi Mária válaszával!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK