Titokzatos bankár segítheti a szélsőbaloldali Gulyás Mártont

Vágólapra másolva!
Bár Gulyás Márton, szélsőbaloldali propagandista átláthatóságról beszél, valójában semmit nem árult el arról, hogy ki is támogatta a kezdetektől a Partizán indulását. Most egy érdekes dokumentumra bukkant a Tűzfalcsoport.
Vágólapra másolva!

Előkerült a Partizán Rendszerkritikus Alapítvány alapítójának, Igaz Katalinnak a neve, akiről 2018-bán Márki-Zay Péter “importált agitátoraként” lehetett olvasni.  Az indulótőkét papíron biztosító hölgy bankár és emellett elkötelezett civil aktivista, a hazai Soros-féle jogvédő szervezet, a TASZ felügyelőbizottsági tagja - írja a Tűzfalcsoport.

Újabb érdekességek derültek ki Gulyásék titkos finanszírozójáról

Bár a Huth Gergellyel folytatott nagy interjúban arról beszélt büszkén Gulyás Márton, hogy ők transzparens módon gazdálkodnak, a valóság azonban az, hogy az Partizán Rendszerkritikus Alapítvány beszámolóiból semmi nem derül ki arról, hogy pontosan milyen külföldi támogatások érkeztek a YouTube-csatornához. Tény, hogy az általuk, a Facebookra közzétett posztokból következtetni lehet bizonyos támogatásokra, például így tudhatta meg a közvélemény, hogy a National Endowment for Democracy támogatta a kampányban országjáró kamionjukat, de egy másik posztból derült ki a German Marshall Fund támogatása és így tovább. De ezekre a civil szervezetekre a beszámolókból nem lehetett rábukkanni.
 

A Partizán 2020-as beszámolójukból az derült ki, hogy mindössze 3 millió forintba került Gulyáséknak a YouTube-csatorna létrehozása. A beszámoló szerint egyébként 5,1 milliót támogatást adtak össze a nézők számukra. Egyetlen forint személyi jellegű ráfordítás sincs feltüntetve a beszámolóban, sőt alkalmazott sem volt ebben az évben a Partizánnál papíron. Azaz ezek szerint a közel húszfős stáb minden tagja kedvtelésből dolgozott 2020-ban – olvasható a blogoldalon.

A következő évi, 2021-es beszámoló már a reálisabb 272 millió forintos árbevételről beszélt, majd a 2022-es évben már 485 millió forintos bevételt realizált az alapítvány. Persze, azt egyik dokumentumban sem találtuk, hogy honnan is kapták ezt a pénzt. Ennyit az átláthatóságról.

A teljes írást itt olvashatják.