Sunyin hallgat a MÚOSZ és a Gyurcsány-párt Rónai Sándor gyáva gyalázkodásáról

Vágólapra másolva!
Sem a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), sem a Demokratikus Koalíció (DK) nem reagált a Magyar Nemzet kérdéseire azzal kapcsolatban, hogy Rónai Sándor, a Gyurcsány-párt európai parlamenti képviselője kamerák előtt lehülyézte az M1 riporterét. A lap arra lett volna kíváncsi: megengedhetőnek tartják-e, hogy egy politikus ilyen magatartást tanúsítson egy újságíróval szemben.
Vágólapra másolva!

 

Ahogy a Magyar Nemzet megírta, Rónai Sándor elsőként burkoltan pedofíliával vádolta meg az M1 riporterét, Császár Attilát, amikor megjelent Varju László csütörtöki bírósági tárgyalásán. Arról faggatta az újságírót, hogy szokott-e gyerekek nadrágjában turkálni. A riporter azonnal kikérte magának, és azt követelte, hogy a politikus vonja vissza szavait. Ezt Rónai Sándor többszöri felszólítás után sem tette meg.

Ezt követően a Magyar Nemzet operatőre, Fazekas Máté rögzítette, amint egymás után többször is halkan azt kérdezi Császár Attilától:

Hülye vagy?

Mivel a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője úgy gondolhatta, hogy senki nem rögzítette a felvételt, magyarázkodásba kezdett, és megpróbálta letagadni a történteket - írja a Magyar Nemzet.